Mézédes lekvárok, eljött a befőzés ideje!

2014. szeptember 26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az ősz ideális időszak arra, hogy néhány egyszerűen elkészíthető, mégis különleges házi lekvárral töltsd föl a kamrádat. Három olvasónkkal, Eszterrel, Laurával és Esztivel ellátogattunk a Portobello Főziskolába, ahol egy glamúros délután keretében, rendkívül gyorsan és könnyedén tanultunk meg lekvárt és kenyeret készíteni. Nézd meg az októberi számban az izgalmas cikket, most pedig mutatunk további három finomságot és néhány plusz fotót a főződélutánról.

Mazsolás ananászlekvár
Hozzávalók: 70 dkg ananász (1 nagyobb, megtisztított ananász), 20 dkg aranymazsola, 30 dkg cukor, 2 citrom leve, 1 csomag 3:1-ben zselésítő, 4 dl víz
Így készítsd el:
Az apróra kockázott ananászt öntsd fel a vízzel, és lassan legalább 20 percig forrald. Botmixerrel pürésítsd, majd öntsd bele a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát, majd főzd még egy keveset. Közben a zselésítőt keverd össze a maradék cukorral, és add hozzá az ananászpüréhez. Öt perc forralás után szedd üvegekbe.


Chilis fügelekvár
Hozzávalók: 1,5 kg füge (jó érett), 60 dkg barna cukor, 1 dl balzsamecet, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 2 teáskanál chilikrém (vagy 1-2 db chili)
Így készítsd el:
A fügét darabold fel, majd tedd félre! A barna cukrot állandó keverés mellett kezdd el karamellizálni, majd amikor már teljesen elolvadt és szép világos barna színt kapott öntsd hozzá az előzőleg feldarabolt fügét. Ezután öntsd hozzá a balzsamecetet, add hozzá a chlilikrémet (vagy az apróra összevágott chilit), a gyömbért, majd állandó kevergetés mellett kb. 30 perc alatt főzd kellően sűrűre. Az elkészült lekvárt mérd bele az előzőleg kimosott és sterilizált üvegekbe, majd tedd száraz dunsztba, és úgy hagyd teljesen kihűlni.


Mangós narancslekvár
Hozzávalók: 2 mangó, annyi narancshús és lé, amennyi a mangóreszelékkel összesen 2 kg-ot ad ki, 70 dkg cukor, 2 csomag 3 az 1-ben zselésítő
Így készítsd el:
A narancsokat jó alaposan mosd meg, majd hámozd meg. A kicsorgó levet a narancshússal együtt használd fel. A mangókat hámozd meg és reszeld le!
Vastag falú edényben tedd fel főni a gyümölcshúst 5-7 percre, majd pépesítsd botmixerrel, utána add hozzá a cukrot és a zselésítőt. Még 5 percet főzd gyakran megkevergetve, majd szedd tiszta üvegekbe.



Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)