Merülj el velünk a tengerben!

2014. július 18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tudtad, hogy a tenger megannyi egészséges finomságot tartogat? Ha idáig nem álltak közel hozzád a mediterrán országokban annyira közkedvelt vízi finomságok, éppen itt az ideje neked is megkóstolnod az alábbi két ízletes különlegességet. Te a tésztára vagy a rizottóra szavazol?

Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel
Hozzávalók: 1/2 csomag olasz tészta (spagetti vagy linguine), 25-30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor újhagyma (vagy 1/2 fej hagyma), 1-2 szár angolzeller (elhagyható), só, bors, petrezselyem, bazsalikom, 2-3 evőkanál olívaolaj
Így készítsd el:
Miközben felteszed főni a tészta vízét, olívaolajon pirítsd meg a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), tisztítsd meg a fás részektől a zellerszárat, és add hozzá apróra vágva a hagymához, majd öntsd fel a borral, és kicsit párold meg (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Add hozzá a tenger gyümölcseit, forrald együtt 1-2 percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Forrald össze, közben ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal. A leszűrt tésztát keverd el a mártással, végül hintsd meg a tányéron az apróra vágott zöldfűszerekkel.


Rizottó a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók: 50 dkg vegyes tengeri herkentyű, 2 csokor petrezselyem, só, bors, kevés olaj, 3 marék rizs, 1 citrom leve
Így készítsd el:
A herkentyűket süsd meg kevés olajon egy serpenyőben. Folyadék nem kell alá, mert enged annyi levet, amiben megpuhul. Miután elfőtte a saját levét, kissé pirítsd össze, majd csepegtess rá kevés sót, borsot és fél citrom levét, valamint tedd hozzá a felaprított petrezselymet. Amíg ezt a folyamatot végezed, főzd puhára a rizst. Ha minden elkészül, keverd össze a szószt és a rizst, majd locsold meg ismét kevés citrommal.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)