Merülj el velünk a tengerben!
Tudtad, hogy a tenger megannyi egészséges finomságot tartogat? Ha idáig nem álltak közel hozzád a mediterrán országokban annyira közkedvelt vízi finomságok, éppen itt az ideje neked is megkóstolnod az alábbi két ízletes különlegességet. Te a tésztára vagy a rizottóra szavazol?
Ezeket láttad már?
Tejszínes tészta tenger gyümölcseivel
Hozzávalók: 1/2 csomag olasz tészta (spagetti vagy linguine), 25-30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor, 2 dl főzőtejszín, 1 csokor újhagyma (vagy 1/2 fej hagyma), 1-2 szár angolzeller (elhagyható), só, bors, petrezselyem, bazsalikom, 2-3 evőkanál olívaolaj
Így készítsd el:
Miközben felteszed főni a tészta vízét, olívaolajon pirítsd meg a felkarikázott újhagymát (kockára vágott hagymát), tisztítsd meg a fás részektől a zellerszárat, és add hozzá apróra vágva a hagymához, majd öntsd fel a borral, és kicsit párold meg (nem kell puhára, akkor finom, ha még roppanós). Add hozzá a tenger gyümölcseit, forrald együtt 1-2 percig, majd öntsd fel a tejszínnel. Forrald össze, közben ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel, bazsalikommal. A leszűrt tésztát keverd el a mártással, végül hintsd meg a tányéron az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Rizottó a tenger gyümölcseivel
Hozzávalók: 50 dkg vegyes tengeri herkentyű, 2 csokor petrezselyem, só, bors, kevés olaj, 3 marék rizs, 1 citrom leve
Így készítsd el:
A herkentyűket süsd meg kevés olajon egy serpenyőben. Folyadék nem kell alá, mert enged annyi levet, amiben megpuhul. Miután elfőtte a saját levét, kissé pirítsd össze, majd csepegtess rá kevés sót, borsot és fél citrom levét, valamint tedd hozzá a felaprított petrezselymet. Amíg ezt a folyamatot végezed, főzd puhára a rizst. Ha minden elkészül, keverd össze a szószt és a rizst, majd locsold meg ismét kevés citrommal.