Melegedj fel egy finom levessel!
Ebben a nagy hidegben igazi mentsvár lesz egy ízletes leves.
Ezeket láttad már?
Thai kukoricás leves rákkal
Hozzávalók: 35 dkg darabolt konzerv rákhús, 20 dkg mirelit kukorica, 1 db zöldcitrom leve, csirkealaplé, 2 szál apróra vágott ázsiai citromfű, 5 szem apróra vágott mogyoróhagyma, 4 gerezd apróra vágott fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál világosbarna cukor a tálaláshoz: 1 csokor friss, apróra vágott koriander
Így készítsd el:
Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és kis lángon időnként megkevergetve süsd puhára rajta a fokhagymát, a mogyoróhagymát, a citromfüvet, a feldarabolt paprikát. Ezután öntsd hozzá a csirke alaplevet, forrald fel, add hozzá a kukoricát, majd forrald tovább szép lassan. Tedd bele a rákhúst és a zöld citromlevet, keverd bele a cukrot és főzd még egy percig kis lángon. Ha kész, mérd tálkákba, szórj rá apróra vágott koriandert.