Megmutatjuk, milyen is a Belga Sörvacsora!
Nemrég egy izgalmas sörvacsorán vettünk részt a Dunaparti Matróz Kocsmában, ahol a kulináris élvezetekből egyáltalán nem volt hiány.
A hétfogásos menüsor felsorakoztatása mellé, különleges belga sörök is társultak, amik egytől-egyig az ételekben is visszaköszöntek.
Ezeket láttad már?
1. Kezdésnek egy Pauwell Kwak sörrel, parajjal és koranderrel készült "cappuccinót" szolgáltak fel házi tejszínhabbal és lazac falatokkal.
2. Második fogásként Saison sörrel fényezett füstölt-főtt sonka volt a menü céklával és metélőhagymával
3. A leves nem is lehetett volna más, mint a Tripel Karameliet sörrel főtt sütőtökleves, füstölt libamellel, cipóban tálalva
4-5.A két főfogás egyike volt a marhapofa Pauwel Kwak sörös pecsenyelével, kenyérpudinggal és édesburgonya chips-el, majd roston sült tőkehalfilé Rodenbach sörös édes-savanyú mártást, szerecsendiós burgonyapürét és sült bacont szolgáltak fel
6. Az édes ízek a Chimay Trappista barna sörös csokoládé mousse-ban sós, pörkölt földimogyoróval és málnával teljesedtek ki
7. Az este pedig Corsendonk apátsági sajtfalatokkal és szőlővel zárult.
Ha szeretnél te is a következő esten részt venni, foglalj asztalt november 24-r, ahol új menüsorral és jobbnál jobb belga sörökkel várnak minden kedves sörbarátot a Dunaparti Matróz Kocsma idei második Belga Sörvacsoráján! Érdeklődni, valamint asztalt foglalni a 06 (1) 225 16 73 –as telefonszámon, valamint a belgasorvacsora@belgaco.hu e-mailcímen lehet.