Meggyszüret! Szuper finom meggyes süti recept
Mutatunk egy finom meggyes desszertet a hétvégre, ami téged is el fog bűvölni.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 12 dkg vaj, csipet só, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál cukor, kb. 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál zsemlemorzsa. A töltelékhez: 30 dkg meggy, rumaroma ízlés szerint, fahéj ízlés szerint, 2 evőkanál nyírfacukor, 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő. A tetejére: 1 tojásfehérje
Így készítsd el:
A lisztet a vajjal morzsold el, majd a tészta többi hozzávalójával gyúrd össze. Annyi tejfölt adj hozzá, amennyit felvesz, lágy, könnyű tésztát kell kapnod. A töltelékhez magozd ki a meggyet, főzd össze pár percig fahéjjal, cukorral, rummal és annyi vízzel, amennyi ellepi. Vegyél ki a levéből két evőkanálnyit, keverd csomómentesre a keményítővel, és öntsd a többihez. Főzd pár perc alatt sűrű, kocsonyás állagúra és tedd félre. A tészta háromegyedét tedd egy piteformába, nyomkodd jól meg. Erre jön a meggyes töltelék, majd a tészta maradék része. Végül kend meg tojásfehérjével és süsd előmelegített sütőben 35-40 percet.