Meggyes álmok
Szezonok jönnek, szezonok mennek, egy biztos: ha van egy jó adag meggy a konyhádban, az már felér egy fél sikerrel. Szedd frissen és bolondítsd meg kedvenc desszertedet!
Ezeket láttad már?
Meggyes panna cotta
Hozzávalók: 40 dkg meggy, 2 evőkanál cukor, 1 kávéskanál keményítő, rum, fahéj. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 2 pohár natúr joghurt, 2 tasak vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor
Így készítsd el:
Első lépésként ízesítsd a magozott meggyet cukorral, rummal, fahéjjal és hagyd fél órát állni. Ezután pépesítsd turmixolva és forrald fel, majd adj hozzá egy kávéskanál vízben oldott keményítőt és hagyd kihűlni. A mascarponét, joghurtot, cukrokat robotgéppel habosítsd, majd rétegezz poharakba egy réteg meggyet, majd egy réteg masacarponét váltogatva egészen addig, míg el nem éred a pohár tetejét. Pár szem meggyel és mentalevéllel díszíthető.
Extracsokis meggyes muffin
Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg ét- és tejcsoki vegyesen, 1 marék dió, 2 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg kakaó, 12,5 dkg margarin, 1 marék meggy, 1 dl meggylé
Így készítsd el:
Külön-külön keverd össze a nedves (tojás, cukor, kakaó, margarin, meggy, megyylé) és a száraz anyagokat (liszt, sütőpor, csokik, dió), majd borítsd a nedvesbe a szárazat, és keverd össze. Kanalazd muffinformába, és süsd 20 percig közepes fokozaton, kb. 170 fokon.