Meggyel töltött kókuszos csokigolyó - Minden napra egy Valentin-napi finomság!
Mára is készültünk nektek egy mennyei finomsággal. Marton Adrienn foodstylist ezúttal egy cukor-tej és lisztmentes desszert receptjét osztja meg veletek.
Ezeket láttad már?
Meggyel töltött kókuszos csokigolyók
Mennyiség: 18 db
Előkészület:10 perc
Elkészítés: 30 perc
Hozzávalók: 25 gramm Pödör Pisztácia, 2evőkanál Pödör Pisztáciaolaj, 270 gramm kókuszreszelék, 50 gramm kakaó por, 140 gramm kókusztej, fél teáskanál őrölt fahéj, 1db tojás fehérje, 1 csipet só, 1 db vanília rúd kikapart belseje, 170g méz, 95 gramm étcsokoládé (minimum 80%-os kakaótartalommal), magozott meggy, igény szerint
Lépésről lépésre:
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaó port, a mézet, kókusz tejet, a fahéjat és a vanília rúd kikapart belsejét.
2. A Pödör Pisztáciát és Pödör Pisztácia olajat összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig, amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.
3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, addig, amíg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót és még tovább mixeljük 1-2 percig.
5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot a tállal teli hozzávalókhoz.
6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk a masszából.
7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az így kapott golyókat, amit 30 percre a sütőbe teszünk. Félidőben átfordítjuk a tepsit. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.
8. Végül az étcsokoládét megolvasztjuk és a lehűlt golyók 1/3-át belemártjuk a folyékony masszába.
Megjegyzés: Az étcsokoládét odaégés nélkül úgy olvaszthatod meg, hogy egy tál gőzölgő víz felett egy hőálló edénybe beleteszed a csokoládét így folytonos kavargatás mellett lassan elolvad.
Olvass még több finom receptet Adrienn oldalán: www.martonadrienn.hu!