Málnás szerelem
Akár a fogyókúrát, akár az édes bűnbeesést tervezed a hétvégére, a málna mindig remek alapanyaga lesz a csodás desszerteknek.
Ezeket láttad már?
Málnás Chia puding
Hozzávalók / 4 adag: 400 ml kókusztej, 5 evőkanál chia mag, fél teáskanál stevia csepp, 200 g málna vagy más gyümölcs
Így készítsd el:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban, majd hagyd hűlni kb. nyolc órát a hűtőben. Egy-két óra eltelte után keverd meg, majd ha letelt az idő, a chia magok szépen megszívják magukat. A végén pedig egy puding állagú desszertet kapsz.
Málnás kosárka
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin (szobahőmérsékletű), 10 dkg porcukor, 2 db tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só a krém hozzávalói: 3 db tojássárgája, 6 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 3 dl tej, 2 teáskanál vanília aroma a tetejére:kb. 25-30 dkg málna
Így készítsd el:
A kosárkák átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm. A lisztet a margarinnal morzsold össze, majd tedd bele a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Gyúrd össze tésztává, majd folpackba csomagolva tedd be kb. 30 percre a hűtőbe. Amíg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítheted a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel keverd simára, majd öntsd fel a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel sűrítsd be, majd tedd félre hűlni és időnként kevergesd meg. A tésztából formálj dió nagyságú golyókat a tenyereddel, majd nyomkodd bele a sütőformába egyenletesen. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük. A kisült tészta kosárkákat töltsd meg a kihűlt krémmel. A krém tetejére helyezd rá a málna darabkákat. Tálalásig tárold a hűtőben!