Macaron-világnap: pikáns csokis macaron
Tudtad, hogy március 20-án a mennyei francia desszert, a macaron világnapját ünnepeljük? Nem bírjuk ki, hogy ne osszunk meg veled egy jól bevált, otthon is könnyen elkészíthető receptet!
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: 10 dkg darált mandala, 8 dkg tojásfehérje, 2,5 dkg cukor, 10 dkg porcukor, 10 dkg cukor, 3,5 dkg víz A krémhez: 20 dkg tejcsoki, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 dl tejszín
Így készítsd el:
Olvaszd fel gőz fölött a csokit! Keverd hozzá gőz fölött a tejszínt, a gyömbért és hűtsd le! Ezután főzz szirupot 10 deka cukorból és vízből! Melegítsd fel 110 fokra, verj kemény habbá 4 deka tojásfehérjét a többi cukorral! Csurgasd hozzá a szirupot, és verd addig, amíg kihűl!
Ha megvagy, keverd össze a porcukrot, a maradék tojásfehérjét és a darált mandulát! Forgasd bele a tojáshabba és töltsd a masszát sima csövű habzsákba! Formálj három centi átmérőjű köröket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd süsd 14 percig 150 fokra előmelegített sütőben! Ha kihűlt, töltsd meg a habcsókokat csokikrémmel.