Levesekben utazunk
Ha nincs még hétvégi programod, feltétlenül iktasd be az életedbe alábbi leves valamelyikét. Egyszerűn elkészíthető, könnyű és a különleges ízviláguknak köszönhetően szinte mindig szerepelni fognak az étlapodon. Kell ennél több?
Ezeket láttad már?
Áfonyaleves
Hozzávalók: 30 dkg áfonyadzsem és friss áfonya, 2,5 dl vörösbor, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 késhegynyi reszelt citromhéj, cukor ízlés szerint
Így készítsd el!
Az áfonyadzsemet főzd meg a borban. A tejbe habverővel keverd bele a lisztet, a fahéjat, a reszelt citromhéj felét és a cukrot. A keveréket add hozzá a boros áfonyadzsemhez, áfonyához, és forrald föl együtt. Hűtsd le és már eheted is!
Pappa al pomodoro (toszkán paradicsomleves)
Hozzávalók: 6-8 lucullus paradicsom vagy 1 doboz olasz paradicsom konzerv, 2-3 karéj kissé száraz kenyér, olívaolaj, 8 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma vagy egy poréhagyma fehér része, só, bors, bazsalikom, 1 leveskocka, esetleg chilipaprika, parmezán vagy füstölt sajt
Így készítsd el!
Az olívaolajon futtasd meg a karikára vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket (ez utóbbiakat egészben!). Ha színt kaptak, öntsd rá az apró kockákra vágott paradicsomot, öntsd fel 2-3 dl vízzel, tedd hozzá a leveskockát, és főzd pár percig. Add hozzá a kis kockára vágott, tépkedett kenyeret, és - ha szükséges - még tegyél hozzá vizet. Főzd Kb. 15-20 percig, hogy a kenyér jó pépessé főjön. Egy perccel a főzés vége előtt tedd bele az apróra vágott bazsalikomot, a chilipaprikát, sózd (ha kell még), borsozd. Tálaláskor locsold meg olívaolajjal, a tetejére pedig szórj sajtot. Hidegen és melegen is mennyei!