Legjobb nedűk a forróság ellen
Vészeld át könnyedén a hőséget! Meglátod, az alábbi italokat kortyolgatva könnyebben el tudod majd viselni az előtted álló forró napokat. Csobbanj és hűtsd le magad az alábbi hideg nedűkkel!
Ezeket láttad már?
Hideg uborka gazpacho vodkával
Hozzávalók: 40 dkg kígyóuborka, 1 zöldpaprika, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál fehérborecet, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál vodka, 1 nagy csokor friss kapor, só, bors
Így készítsd el:
A hozzávalókat alaposan tisztítsd meg, majd aprítsd fel a zöldségeket, és turmixold össze. A művelet felénél add hozzá a fehérborecetet és olívaolajat, valamint a vodkát és turmixold krémesre. Friss kaporral, sóval, borssal tovább ízesítheted.
Hűsítő dinnyelé
Hozzávalók személyenként egy nagy adaghoz:1 szelet görögdinnye, 1/2 db citrom, cukorszirup, 3 dl ásványvíz, 1 marék jég
Így készítsd el:
A görögdinnyéből váj ki golyókat és tedd egy kancsóba azokat. Ízesítsd pár szelet citrommal, öntsd fel ásványvízzel, dobálj bele jégkockákat. A dinnyedarabokat törd meg, hogy a lé is dinnyeízű legyen. Édesítsd saját ízlésed szerint.
Hűsítő piros limonádé
Hozzávalók: 50 dkg piros erdei gyümölcsök, 30 dkg cukor, 1 db citrom
Így készítsd el:
A gyümölcsökhöz add hozzá, a felszelt citromot, majd forrald fel a vízzel meg a cukorral. Főzd öt percet kisebb lángon, majd a tűzről levéve szűrd le a gyümölcsszószt. Adagold üvegekbe és rakd a hűtőbe.