Lazacos saláta
A lazac, amellett, hogy finom, nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat, és megtalálható benne az astaxantin nevű anyag (ez adja a rózsaszínes árnyalatát), melynek DNS-védő hatása van.
Ezeket láttad már?
Amikor csak tehetjük, vadon befogott lazacot válasszunk.
Hozzávalók (2 személyre):
10 dkg füstölt lazac
5 dkg hámozott mandula
10 dkg salátakeverék (arugula, bébi spenót, mángold levél, rukkola…)
Az öntethez:
1 pohár jó minőségű natúr joghurt (kb. 150 gr)
1 tk. olívaolaj
1 csipet só
1 citrom facsart leve
fél mokkáskanálnyi mustár
fél mokkáskanálnyi tormakrém
Az öntet hozzávalóit egy nagyobb edényben elkeverem, majd beleöntöm a salátakeveréket. Jól összekeverem, a tányérokra adagolom, és a tetejére teszem a füstölt lazacot. A mandulaszeleteket egy serpenyőben (zsiradék nélkül) szép arany barnára pirítom, és a saláta tetejére szórom. (Vigyázzunk, ne hagyjuk a serpenyőben a mandulaszeleteket, mert hamar megéghetnek.) 1 csipet frissen őrölt borssal ízesítem.
Jó étvágyat!