Kulináris kényeztetés a GLAMOUR-napok után!
A shoppingünnepen után megérdemelsz egy kis házi finomságot! Ha időd engedi és nem merített ki teljesen a vásárlás, próbáld ki az alábbi két receptet.
Ezeket láttad már?
Házi hamburger
Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús, 1 hagyma, só, bors, 8 hamburger buci, 1 saláta, 2 paradicsom, 1 fehér hagyma, 8 szelet sajt, ketchup, mustár, majonéz
Így készítsd el:
A húst sóval, borssal, apróra vágott vagy reszelt hagymával keverd össze. Formálj nyolc kb. 11-12 cm átmérőjű, egy centi vastag pogácsákat a masszából, majd süsd ki. Közben salátát mosd meg, szedd leveleire, karikázd fel a hagymát, az uborkát és a paradicsomot. A sajtot szeleteld fel, a zsömléket vágd félbe. A megpirított zsömle aljára tedd a sajtot, rá a forró húspogácsát, majd salátalevelet, paradicsomot, hagymát, és uborkakarikákat. A zsömle tetejét kend meg mustárral, ketchuppal, majonézzel, és végül illeszd össze az aljával.
Amerikai fánk
Hozzávalók: 24 darabhoz: 60 dkg finomliszt, 2 tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg margarin, 1 csomag száraz élesztő, 4 dl langyos tej, vaníliaaroma, 1 citrom reszelt héja, őrölt fahéj, só A díszítéshez: 5 dkg tejcsoki, 5 dkg fehércsoki, díszítő cukorgolyó Szükséges kellékek: kenyérsütő, fánkforma
Így készítsd el:
Minden hozzávalót rakj bele a kenyérsütőbe, és állítsd 1,5 órás keverő, kelesztő programra. Amikor lejár a program, melegítsd elő a sütőt 220 fokra. A fánksütő lap formáit olajozd be, tegyél mindegyik mélyedésbe a tésztából, de ne tedd tele a formát. Told be a sütőbe, és 12 perc alatt süsd készre. Ha megsült, borítsd ki a fánkokat egy tálcára. A csokikat tördeld egy-egy pohárba, önts hozzá kevés olajat, majd a kikapcsolt, de még meleg sütőbe tedd be pár percre, majd vedd ki, keverd simára, és kend be vele a fánkok tetejét. Végül díszítsd cukorkával.