Könnyű nőnapi finomságok
Mit szólnál, ha ezen a hétvégén a párod venné át a fakanalat? Nőnap alkalmából a Food Network tévécsatorna két női műsorvezetője Jenny Morris, Siba Mtongana, szakácsa ajánl nektek két receptet, amit akár a kedvesed vagy te magad is könnyen elkészíthetsz.
Ezeket láttad már?
Ropogós sült banán
Hozzávalók 4 fő részére, előkészítés: 5 perc, sütés: 5 perc: 1 tanyasi tojás, ¼ bögre kókusztej, egy evőkanál jéghideg szódavíz, 2 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál kukoricaliszt + még 6 evőkanál a bevonathoz, egy csipetnyi só, ¼ teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál barna cukor, 8 evőkanál kókuszreszelék, 3 hámozott és félbevágott kemény, de érett banán, repceolaj a sütéshez
A felszolgáláshoz 3 fagylaltos kanál kókusz fagylalt, 2 evőkanál pirított kókusz pehely
Így készítsd el:
1. Egy kancsóban alaposan keverd össze a tojást, a kókusztejet és vizet, amíg össze nem áll. Szitáld a lisztet és a kukoricalisztet egy tálba, és adj hozzá a sót és a szódabikarbónát végül a cukrot.
2. Öntsd a folyékony keveréket a száraz anyagokra és keverd, míg sima, folyós tésztát nem kapsz.
3. Keverd össze a második adag kukoricalisztet és a kókuszt egy tányérban és tedd félre.
4. Mártsd a felezett banán darabokat a tésztába és hagyd, hogy az teljesen rátapadjon. Forgasd meg a kókuszos-kukoricalisztes keverékben, míg teljesen be nem vonja.
5. Serpenyőben melegítsd fel az olajt és süsd ki a panírozott banánokat, míg mindkét oldaluk aranyszínű és ropogós nem lesz.
6. Konyhai papírtörlővel itasd fel az olajt és fagylalttal valamint pirított kókuszpehellyel szolgáld fel.
7. Ha nem rögtön fogyasztod, helyezd a banánokat egy sütőlapra, fedd le alufóliával és tedd 100 fokosra melegített sütőbe, hogy megőrizze melegét.
Teryaki csirke
Előkészítés idő: 5 perc, főzési idő: körülbelül 10 perc
Hozzávalók 4 fő részére: 4 filézett csirkemell, másfél teáskanál (7 ml) reszelt gyömbér, 1 gerezd lereszelt fokhagyma, 1 csipetnyi tengeri só szószhoz: 4 evőkanál szaké, 4 evőkanál mirin (japán édes ételízesítő rizsbor), 4 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál szezámolaj plusz 2 evőkanál a sütéshez, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 gerezd összetört fokhagyma, 1/2 teáskanál chili pehely díszítéshez: 1 evőkanál pirított szezámmag, koriander levelek sima rizs a felszolgáláshoz
Így készítsd el:
1. Keverd össze a fokhagymát, a gyömbért és a sót.
2. Éles késsel vagdosd be a csirke filét és dörzsöld be a fokhagyma, gyömbér és só keverékével. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak ki a bevágások belső oldalai sem.
3. Helyezd mély fazékba vagy előkészítő edénybe.
4. Közben keverd össze a szósz összetevőit egy kis kancsóban, és a keveréket öntsd a csirke filére.
5. Melegítsd fel egy nagy teflonbevonatú serpenyőt és önts bele az extra szezámolajt. Süsd a csirke filét 2-3 percig, előbb a bevagdosott oldalával lefele majd fordítsd meg.
6. Öntsd a szószt a csirkére, és főzd addig, míg a pác kissé besűrűsödik és a csirke jól átsül. Vigyázz, hogy ne süsd túl, mert kiszáradhat.
7. Főzd meg a rizst vagy mikróban készítsd el és rakd egy kínáló tálra.
8. Helyezd a csirkét a rizs tetejére. Pirítsd meg a szezámmagot egy serpenyőben és szórd a csirkére. Díszítsd koriander levelekkel.