Két séffel nyit ki újra a Babel fine dining étterem Budapesten
Egyszerre két séffel és erdélyi ihletésű menüsorral tért vissza Magyarország egyik legmeghatározóbb fine dining étterme, a Babel Budapest.
Ezeket láttad már?
Rövid, tudatos pihenőt követően teljesen új konyhai csapat és ételek debütálnak a belváros szívében, a Piarista közben. A Babel Budapest alap szellemisége megmaradt továbbra is az Osztrák-Magyar Monarchia területén belül, de az étterem már Erdélyre és Erdély természeti kincseire koncentrál: így lehet az, hogy az étlapon megtalálható például a Békás-szoros elnevezésű desszert.
Az új étlapon minden eddiginél jobban érezhető a természet közelsége: megkóstolhatóvá válik a "Harmat" és azokra a kérdésekre is, hogy mit keres egy budapesti belvárosi étterem menüsorában a tanyasi csirke szénával és kukoricával, vagy, hogy hogyan "épül" be egy-egy gyógynövény a fogásokba arra választ kap, aki július 22-től ellátogat az étterembe.
A konyhában különös felállásként egy séfpáros dolgozik: Veres István és Langer Gábor.
István és Gábor külföldről tértek haza, mindketten más –más konyhában dolgoztak, de a Babelben maximális harmóniában, egymást kiegészítve és egymásnak újat mutatva tudnak együtt dolgozni. A Babel tulajdonosával Hlatky-Schlichter Huberttel így alkotnak hármas egységet.-
"Végre most olyan a Babel amilyennek mindig is szerettem látni: átgondolt, szofisztikált, földközeli. Visszatértünk arra az útra, ami mindig is Babel útja volt, most érett be igazán, amit nagybetűs, valódi tudatos, de szívből jövő KONYHAMŰVÉSZETNEK gondolok. Istvánban és Gáborban megláttam azt a szellemiséget és tudást - és talán a legfontosabb azt az emberi hozzáállást - ami miatt végül úgy döntöttem, hogy mindkettejük helye itt van mellettem. Büszke vagyok arra, hogy a Babel csapatával ismét útmutatóak tudunk lenni".
A teljes konyhai megújuláson felül, az étteremtől már megszokott módon, művészeti vonalon ismét meglepő és továbbra is hazai kiegészítőkre számíthatunk a vendégtérben. A neves keramikus művész, Néma Juli, egyedileg ide készült csipkelenyomatos porcelán tányérjai önmagukban is csodás alkotások, ám a kreatív étel kompozíciókkal pedig tökéletes harmóniába kerülnek.
A Magyarországon egyedülálló több mint kétszáz tételes magyar borokat tartalmazó borválasztékot továbbra is Blazsovszyk Péter sommelier felügyeli és párosítja az ételekhez.