Két fantasztikus sárgabarackos sütirecept
Mézédes sárgabarack nélkül nem is tudnánk elképzelni az idei nyári szezont. Siess, csapj le a legfinomabb gyümölcsre, és ha időd engedi, készítsd el az alábbi recepteket.
Ezeket láttad már?
Sárgabarackos-citromos-fahéjas pite
Hozzávalók: 30 dkg vaj, 40 dkg cukor, 6 tojás, 45 dkg liszt, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 citrom leve és reszelt héja, fahéj, 1 kg sárgabarack
Így készítsd el:
A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját keverd habosra a vajjal, a cukorral, a citrom levével és lereszelt héjával. Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, végül forgasd bele a felvert tojásfehérjét. Vajazz ki egy nagy tepsit, lisztezd ki, töltsd bele a tésztát. Szórd meg fahéjjal, és oszd szét rajta a barackokat. Süsd 40 percig 170 fokos sütőben. Ha kihűlt, szeleteld fel, szórd meg porcukorral.
Sárgabarack clafoutis
Hozzávalók: vaj, 450 gramm magozott sárgabarack, 100 gramm porcukor, 1 evőkanál liszt, 200 gramm tejföl, 100 ml tejszín, 1 tojás, enyhén felverve, 1 teáskanál vaníliakivonat
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Kenj ki egy egyliteres jénait vagy sütőedényt vajjal és egyenletesen oszd el az alján a fél barackokat. Ha megvagy, keverd össze egy tálban a cukrot és a lisztet, és habverővel, fokozatosan tedd bele a tejfölt és a tejszínt. Add hozzá a tojást és a vaníliát is, keverd addig, amíg krémes nem lesz. Miután elkészült, öntsd rá a krémes keveréket a barackra, told a sütőbe és süsd 15 percig.