Készítsd el a GLAMOUR Women of the Year parti legjobb partifalatjait!

2017. március 24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A tegnapi gála finomságairól a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője Bereznay Tamás és csapata gondoskodott. A profi séfek a finom falatok előtti készülődést már hétfőn megkezdték. Íme néhány érdekesség: az esti partihoz 25 kiló zöldséget vágtak össze, 100 csomag mozzarella golyót, 50 db avokádót használtak fel, 10 kiló paradicsomból készítettek aszalt paradicsomot, hogy csak néhányat említsünk a sok finom alapanyag közül. Próbáld ki te is az alábbi recepteket.

Hozzávalók a házi aszalt paradicsomhoz: 25 dkg koktélparadicsom, 3-4 szál kakukkfű, 5-6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, cukor a salátához: mozzarella golyók, bazsalikom

Így készítsd el:
Először az aszalt paradicsomot kell elkészítened. Vágd félbe a paradicsomokat, majd tedd rá egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Ezután szórd meg kakukkfűlevelekkel, hintsd meg picikét, sóval, cukorral, végül szórd rá a vékonyan felszeletelt fokhagymát és locsold meg bátran olívaolajjal. Süsd 120 fokon két órát, majd ha elkészült, várd meg míg kihűl, tedd üvegekbe, öntsd fel olívaolajjal. Hűtőben tárolva hosszan eláll. A salátához csak vedd elő a korábban elkészített aszaltparadicsomokat, keverd össze mozzarella golyókkal, kevés, nagyon finomra vágott bazsalikommal.

Hozzávalók: Tetszés szerint prosciutto sonka, pesztóban érlelt olívabogyók a pesztóhoz: egy nagy csokor bazsalikom levél, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanálnyi leforrázott mandulabél, 1 dl olívaolaj, ízlés szerint só

Így készítsd el:
Egy botmixer segítségével mixeld össze a pesztóhoz az alapanyagokat, majd forgasd bele az olívabogyókat és hagyd állni benne két napig. Tálald a sonkával!

Hozzávalók: 2 db avokádó, 1 db zöld jalepeno paprika, 1 kis fel salotthagyma, 1 kis csokor koriander, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál joghurt, ízlés szerint rómaikömény, továbbá kétszersült, pirítós vagy tortilla

Így készítsd el:
Az avokádóhoz turmixold össze az alapanyagokat, tedd kis tálkákba. Tálald kétszersülttel, tortillával vagy pirítóssal. Ha szereted a tengeri herkentyűket, egy kis garnélarákkal is megbolondíthatod.

Hozzávalók: 1-2 fej lereszelt cékla, 1 db édeskömény, füstölt lazac, pici só, bors, citromlé

Így készítsd el:
Forgasd össze a reszelt céklát, az édesköményt és a füstölt lazacot, majd adagolj hozzá annyi majonézt, míg el nem éri a kívánt állagot. Ha kész, ízesítsd pici citrommal, sóval és borssal. Durvára vágott dióval is nagyon finom.

Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 kaliforniai paprika, olívaolaj, kakukkfű, só, bors, zöldcitrom leve és héja, joghurt

Így készítsd el:
Vágd egész apró kockára a zöldségeket, pirítsd meg olívaolajon, majd ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal. Ha kész tálald zöld citrom levével és héjával ízesített joghurttal.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)