Készítsd el a GLAMOUR Women of the Year parti legjobb partifalatjait!
A tegnapi gála finomságairól a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetője Bereznay Tamás és csapata gondoskodott. A profi séfek a finom falatok előtti készülődést már hétfőn megkezdték. Íme néhány érdekesség: az esti partihoz 25 kiló zöldséget vágtak össze, 100 csomag mozzarella golyót, 50 db avokádót használtak fel, 10 kiló paradicsomból készítettek aszalt paradicsomot, hogy csak néhányat említsünk a sok finom alapanyag közül. Próbáld ki te is az alábbi recepteket.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók a házi aszalt paradicsomhoz: 25 dkg koktélparadicsom, 3-4 szál kakukkfű, 5-6 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, cukor a salátához: mozzarella golyók, bazsalikom
Így készítsd el:
Először az aszalt paradicsomot kell elkészítened. Vágd félbe a paradicsomokat, majd tedd rá egy zsírpapírral kibélelt tepsire. Ezután szórd meg kakukkfűlevelekkel, hintsd meg picikét, sóval, cukorral, végül szórd rá a vékonyan felszeletelt fokhagymát és locsold meg bátran olívaolajjal. Süsd 120 fokon két órát, majd ha elkészült, várd meg míg kihűl, tedd üvegekbe, öntsd fel olívaolajjal. Hűtőben tárolva hosszan eláll. A salátához csak vedd elő a korábban elkészített aszaltparadicsomokat, keverd össze mozzarella golyókkal, kevés, nagyon finomra vágott bazsalikommal.
Hozzávalók: Tetszés szerint prosciutto sonka, pesztóban érlelt olívabogyók a pesztóhoz: egy nagy csokor bazsalikom levél, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanálnyi leforrázott mandulabél, 1 dl olívaolaj, ízlés szerint só
Így készítsd el:
Egy botmixer segítségével mixeld össze a pesztóhoz az alapanyagokat, majd forgasd bele az olívabogyókat és hagyd állni benne két napig. Tálald a sonkával!
Hozzávalók: 2 db avokádó, 1 db zöld jalepeno paprika, 1 kis fel salotthagyma, 1 kis csokor koriander, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál joghurt, ízlés szerint rómaikömény, továbbá kétszersült, pirítós vagy tortilla
Így készítsd el:
Az avokádóhoz turmixold össze az alapanyagokat, tedd kis tálkákba. Tálald kétszersülttel, tortillával vagy pirítóssal. Ha szereted a tengeri herkentyűket, egy kis garnélarákkal is megbolondíthatod.
Hozzávalók: 1-2 fej lereszelt cékla, 1 db édeskömény, füstölt lazac, pici só, bors, citromlé
Így készítsd el:
Forgasd össze a reszelt céklát, az édesköményt és a füstölt lazacot, majd adagolj hozzá annyi majonézt, míg el nem éri a kívánt állagot. Ha kész, ízesítsd pici citrommal, sóval és borssal. Durvára vágott dióval is nagyon finom.
Hozzávalók: 1 padlizsán, 1 cukkini, 1 kaliforniai paprika, olívaolaj, kakukkfű, só, bors, zöldcitrom leve és héja, joghurt
Így készítsd el:
Vágd egész apró kockára a zöldségeket, pirítsd meg olívaolajon, majd ízesítsd kakukkfűvel, sóval és borssal. Ha kész tálald zöld citrom levével és héjával ízesített joghurttal.