Készíts otthon macaroont!
Szinte nincs olyan ember, akinek egy színes macaroon láttán ne futna össze a nyál a szájában. Ha szeretnéd kivívni a családod vagy a barátaid körében a legjobb cukrász címet, mindenképp próbáld ki otthon ezt a házi receptet. Mi nem bírtunk vele betelni!
Ezeket láttad már?
Némi elszántság, türelem, na és persze kreativitás kérdése, és a végeredmény magáért beszél!
Hozzávalók: 8 dkg tojásfehérje, 10 dkg cukor, 3,5 dl víz, 10 dkg finomra darált mandula, 10 dkg porcukor, 10 dkg jó minőségű étcsoki, 2 dl tejszín, 1 kávéskanál tejszínes mogyoró-aroma, 3 evőkanál Nutella, 5 dkg vaj, kevés ételfesték (a színt rád bízzuk)
Mielőtt bármibe is belekezdenél, pihentesd a tojásfehérjéket egy napig szobahőmérsékleten vagy pár napig a hűtőben. Miután a finomra darált mandulát és a porcukrot átszitáltad, keverd össze és add hozzá a tojásfehérje felét. Közben a vízből és a 10 dkg cukorból főzz szirupot, amíg kb. 110 fokos nem lesz. Ezt a legjobban egy maghőmérő segítségével tudod ellenőrizni.
Ezalatt a tojásfehérje másik feléből verj habot a 2,5 dkg cukorral, amihez hozzá kell csorgatnod szép vékony sugárban, folyamatos verés közben a forró cukorszirupot. Addig verd, amíg ki nem hűl (kb. 10 perc), majd forgasd hozzá a mandulás keverékhez. 6-os vagy 10-es csővel ellátott habzsákból nyomj 50 forintos nagyságú halmokat sütőpapírral borított sütőpapírra, majd süsd pihentetés nélkül 150 fokra előmelegített sütőben 13-15 percig. Ha kész, hagyd teljesen kihűlni. Ezután a ganache elkészítése következik, amihez a tejszínt fel kell forralnod, majd a tűzről levéve hozzá kell keverned a csokoládét, az aromát és a Nutellát, majd a vajat is. Addig keverd, amíg a krém csomómentesen be nem sűrűsödik. Ezután már csak össze kell tapasztanod a mandulás habcsókjaiddal.
Ugye milyen egyszerű?