Kérsz egy kis gyümölcslevest?
Használd ki a nyári szezon elképesztő gyümölcskínálatát! Az alábbi két leves garantáltan megédesíti a napodat. Egy, kettő, három, elő a fakanalakkal!
Ezeket láttad már?
Vörösboros meggyleves
Hozzávalók: 50 dkg meggy, 14 dkg cukor, 2 dl tejszín, fél citrom, 1 dl vörösbor, szegfűszeg, pirított mandulalapok, tejszínhab, só, fahéj
Így készítsd el: A kimagozott meggyet vagy konzerv meggyet 1-2 liter vízben főzd meg, a vízbe tegyél egy pici sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és félcitromnyi reszelt héjat. Ha megvagy, öntsd fel vörösborral. Ha már elég puha a meggy, sűrítsd be tejszínnel, hűtsd le és rakd be a hűtőszekrénybe. Tálalásnál hintsd meg pirított mandulalapokkal és tejszínhabbal.
Ínyenc almaleves
Hozzávalók: 4 db alma, 10 dkg magozott aszalt szilva, 2 dl tejszín, 2 dl fehérbor, 2 evőkanál méz, 4 dkg cukor, 1 db citrom reszelt héja, 8 szem szegfűszeg, 1 rúd fahéj, só
Így készítsd el:
A hámozott alma magházát vágd ki és darabold fel. Lábasba téve, öntsd fel a borral és kevés vízzel, hogy félujjnyira ellepje. Ízesítsd cukorral, mézzel, csipet sóval, gézbe kötött szegfűszeggel, fahéjjal. Főzd lassú tűzön, majd vedd ki belőle fűszereket és turmixold át az almát. Ha megvagy, öntsd bele a tejszínt és reszeld bele a citromhéjat. Forrald át, majd tűzről levéve tedd bele az aprított szilvát.