Karrierváltás és alternatív megoldások: A Mit iszol? Budapest megálmodóival beszélgettünk
A munkaerőpiac szinte pillanatok alatt rendeződött át a koronavírus járvány alatt, többeknek 180 fokos fordulatot vett az élete. Karrierváltáson estek át az alternatív magital manufaktúra, a Mit iszol? Budapest alapítói, Juhász Lujza és Bencze István Oszi is, akik közel húsz év vendéglátózás után vágtak bele az ismeretlenbe. Sikereikről az októberi GLAMOUR magazinban meséltek.
Ezeket láttad már?
Mit tanácsoltok azoknak, akik saját vállalkozás beindításán gondolkodnak?
Lujza: A rugalmasság és a problémamegoldó képesség fontos egy kezdő vállalkozásnál, számunkra elég hamar világossá vált, hogy semmire sem lehet felkészülni, mindig merülnek fel újabb kérdések vagy problémák a munka során. Mi is folyamatosan tanulunk és a jövőbeli terveink is sokirányúak. Most benne vagyunk az Academy for Women Entrepreneurs vállalkozásfejlesztési programban, amelynek célja, hogy nők számára a vállalkozások létrehozásához és növekedéséhez szükséges tudást, eszközöket és kapcsolatrendszert biztosítsa.
Ez a gondolkodás meghatározza a célközönségeteket is? Nyitottak az emberek a változtatásra?
Oszi: Sokan nyitottak az újdonságokra, ezért a vásárlóközönségünk sem kizárólag laktóz- vagy kazeinérzékenyekből áll. Az embereket rá kell vezetni, hogy ne kizárólag tejpótlóként gondoljanak a magitalokra.
Lujza: Alapanyagnak is kiváló. Mi sütünk, főzünk vele. A vásárlóinknak is ajánljuk, hogy bátran kísérletezzenek, próbálják ki a különböző ízvilágokat az olyan tejalapú recepteknél, mint például a palacsinta. Például egy zabkása sokkal izgalmasabb mandulaitallal. A kreativitásnak semmi sem szabhat határt.
Olvasd el az inspiráló interjút a GLAMOUR októberi számában!
Szöveg: Adamek Alma
Fotó: Kedves Katalin
Stylist: Balla Frida
Smink: Kovács Viktória
Haj: Sárközi Orsolya