Jön, jön a farsang!
Te tudod már, hogy mit fogsz viselni a februári farsangi buliban? Szerezd be mihamarabb a kedvenc parti szettedet és közben ne felejtsd el a hónap slágerét is elkészíteni!
Ezeket láttad már?
Csokis fánk
Hozzávalók a tésztához: 1 kg finomliszt, 3 db tojás, 10 dkg cukor, 10 dkg olvasztott margarin, 1 kávéskanál só, 5dl tej, 5dkg élesztő, fél deci rum . A bevonáshoz: 20 dkg étcsokis tortabevonó, 1 evőkanál napraforgó olaj, 2 evőkanál színes cukorka, olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Kevés langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt. A liszthez add hozzá a tojást, a cukrot, sót, a margarint, a rumot, majd a felfuttatott élesztőt. Az egészet dagaszd konyhai robotgéppel vagy kézzel fényesre. Ha megvagy, tedd meleg helyre és keleszd a duplájára. Lisztezett felületen nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra. Pohárral szaggasd a ki, majd egy üveg vagy egy keskeny átmérőjű pohár segítségével vágj a közepébe lyukat. Ha kész, forrósítsd fel az olajat közepes lángon, majd tedd bele a fánkokat. Az egyik oldalát fedővel majd megfordítva fedő nélkül süsd. A csokibevonathoz olvaszd fel egy evőkanál olajjal a csokoládét, majd mártsd bele a fánkok felét. Tedd tálcára és hagyd, amíg teljesen megdermed a csoki.
Vaníliakrémmel töltött fánk
Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, só, 5 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 tojássárga, 10 dkg margarin, 2,5 dl tej, olaj a sütéshez. A krémhez: 1 csomag vaníliás pudingpor
Így készítsd el:
Keverd el a tésztához a tejet az élesztővel. A tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot meg az olvasztott, langyos margarint keverd össze, majd dolgozd össze a liszttel, egy csipetnyi sóval és az élesztővel. Ha kész a tészta, tedd meleg helyre addig, amíg kétszeresére dagad. Ha megkelt, nyújtsd ki egy centi vastagra és szaggass belőle kis korongokat, majd süsd ki forró olajban. Ha megvagy a sütéssel, készítsd el az előírásnak megfelelően a pudingot. Ha kihűlt, tedd nyomózsákba, készíts apró lyukat a fánkok oldalán a tortadíszítő cső végével, és töltsd meg azokat.