Jöhet egy kis sajttorta a hétvégére?
Ugye te sem bírsz ellenállni az édességeknek? Ragadj fakanalat és készítsd el az alábbi különlegességet!
Ezeket láttad már?
Fehércsokoládés sajttorta
Hozzávalók: 30 dkg mascarpone, 2 dl tejszín, 10 dkg fehércsoki, 2 db citrom leve és lereszelt héja, 1 db lime héja, 1 db vanília kikapart magja, 30 dkg finomra darált háztartási keksz, 15 dkg puha margarin, fél csomag zselatin, 1 üveg meggybefőtt illetve erdei gyümölcs keverék, kb. 2 evőkanál vaníliás puding
Így készítsd el
A kekszet a margarinnal jól gyúrd össze, és szép egyenletesen oszlasd el egy tortaformában. A krémhez melegítsd fel a tejszínt (de ne forrald fel), majd keverd el benne a fehér csokoládét. Tedd tálba a mascarponét, a citromok levét és lereszelt héját, a lime héját és a vanília kikapart magját, majd add hozzá a fehér csokis tejszínt, illetve a tejszínben feloldott zselatint, és jól keverd össze. Öntsd az egész krémet a kekszes alappal kibélelt tortaformába és egy éjszakára tedd a hűtőbe. Tálald gyümölcsszósszal leöntve. Ehhez a meggybefőttet a gyümölcskeverékkel együtt tedd fel főni, majd a sűrűsítsd be pudinggal.