Jégkrém dömping a javából
A júniusi számunkban mennyei jégkrém recepteket találsz, amit a Los Angelesben tanult csinos foodstylist Marton Adrien segített nekünk elkészíteni. Nézd meg a fotózáson készült képeket, és ha kedvet kaptál, készítsd el még ma a rendkívül finom, de ugyanakkor alakbarát finomságokat.
Ezeket láttad már?
Miért pont ezekre a jégkrémekre esett a választás?
Szeretem az édességeket, de mindig odafigyelek arra, hogy amit készítek amellett, hogy finom egészséges is legyen. Így esett a választás ezekre a színes, nyarat idéző jégkrémekre.
Melyiket volt a legnehezebb elkészíteni és miért?
Vannak a könnyebben elkészíthető fagyik, ahol csak összeöntjük a hozzávalókat, lefagyasztjuk és már ehetjük is. És vannak a bonyolultabbak, amiket már főzni kell. A főzött fagyit először felforraljuk, s amikor kihűlt a fagyasztóba tesszük, majd óránként kevergetjük, hogy a kristályosodást megelőzzük. A csokoládés és a citromos-túrókrémes jégkrém, például ez utóbbi módon készült.
Ha jégkrém, nálad milyen jöhet szóba?
Nagyon szeretem az egyszerűen elkészíthető jégkrémeket, így elsődlegesen a gyümölcsös-joghurtos fagyikat szeretem. Az elkészített jégkrémek közül az abszolút kedvencem a dinnyés–áfonyás, hiszen nyáron a nagy melegben nekem is sokkal jobban esik egy könnyed, vizes alapú hűsítő, mintsem a tejes változat.