Ízletes harapnivalók húsvétra
Marton Adrienn rengeteg titkos trükk birtokában van, amitől egy étel nemcsak szemkápráztatóan látványos, de ínycsiklandóan ízletes lesz. Húsvétig pedig minden nap egy-egy ízletes finomság receptjével és elkészítési módjával kedveskedik neked, hogy te is nagy sikert arathatss a konyhában az ünnep alatt!
Ezeket láttad már?
Újhagymás remulád mártas
Elkészítés: 10 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
2 db tojás
½ db vöröshagyma
2 szál újhagyma, vékony karikákra vágva
100 g majonéz
125 g tejföl
2 ek. tejszínes reszelt torma
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy edény forró, lobogó vízben 6 percig főzzük a tojásokat (forrástól számítva). Ha kész, akkor vágjuk apró kockákra. A vöröshagymát szintén, míg az újhagymát vékony karikákra szeleteljük.
2. Keverjük össze a majonézt, a tejföllel és a reszelt tormával. A masszába forgassuk bele a tojásos keveréket, majd végül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Tipp: Tálalásnak, én kis üveg befőttes üvegeket használtam, amit fonallal megkötöttem és fél-fél retket tettem a tetejére.
Lágytojás nyers zöldségpálcikákkal
Elkészítés: 4 perc
Mennyiség: 4 fő
Hozzávalók:
4 db tojás
3 db répa és zellerszár
Elkészítés:
Egy edény forró, lobogó vízben 3 percig főzzük a tojásokat ( forrástól számítva). Tegyük őket tojástartóba és vágjuk le a tojás felső frac14;-ét. Hámozzuk meg a zöldségeket és hosszú, vékony csíkokat vágjunk belőlük. Tegyük a zöldségeket a lágy tojássárgájába.