Izgalmas téli koktélok
A Buddha-Bar Budapestben bemutatkozott az őszi menü, aminek természetesen elengedhetetlen velejárója az itallap. Az étterem menedzsere, Vincze Ádám megosztott velünk néhány téli koktélreceptet, amit a vállalkozó szellemű, izgalmas új ízekre vágyóknak ajánlunk, de ha igazán autentikus Buddha-Baros élményre vágytok, akkor mindenképpen a helyszínen próbáljátok ki:
Ezeket láttad már?
"Az új itallap kialakításánál az őszies-télies ízek elérésére törekedtünk. Mind a hozzávalókban, mind a díszítésben megjelennek a szezonális gyümölcsök és őszi fűszerek: ringló szilva, körte, alma, egész fahéjrúd és szegfűszeg lelhetők fel az a koktélok ízvilágában. A teák is nagy szerephez jutottak az új itallapon, dekorációként és alapanyagként is, valamint a házi készítésű szegfűszeges méz szirup, a rebarbara szirup, de saját készítésű aszalt gyümölcsök is megtalálhatóak az izgalmas koktélok hozzávalói között. Különböző országok ízei keverednek egyes koktélokban, a textúrákkal is szeretünk játszani, egyik újdonságunk a friss ringló szilvából készült szilvahab. Mindezt kiegészíti természetesen a kreációk színes prezentálása, különleges poharakban és látványos dekorációval" – mondta a Buddha-Bar menedzsere.
És akkor következzenek az új koktélok hozzávalói:
The fox hunter
40ml Hayman`s Sloe gin
20ml Earl Grey szirup
15ml citromlé
5ml lime lé
60ml tőzegáfonyalé
2kk Jerry Thomas Bitter
Little BITTER more…
30ml Elements 8 rum (fűszeres)
10ml Campari
10ml Pimento
10ml Port
15ml citromlé
15ml mézszirup
2kk meggykeserű
Late night breakfast
40ml Nikka 8 whisky
50ml Late harvest
2ek baracklekvár
10ml yuzu lé
+ meleg víz
1 reggeli teafilter
Asian Cadillac
50ml 1800 Reposado
20ml Choya Extra Years
20ml Tokaji redukció
30ml frissen facsart narancslé
20ml frissen facsart lime lé
1 loccsintás Bitter Truth Peach Bitter
1db füstölt citromfű