Isteni finomságok a hétvégére
Próbáld ezen a hétvégén ennek a két finom desszertnek az egyikét, Képeket kérünk majd!
Ezeket láttad már?
Mogyorós-fehércsokis-epres cupcake
Hozzávalók: 6 db tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg vaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 30 dkg eper. A krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csoki, 1 teáskanál vanília aroma, 1 dl tejszín. A díszítéshez: pár szem eper
Így készítsd el:
A tésztához válaszd ketté a tojásokat, a fehérjét verd a cukorral kemény habbá, majd add hozzá a tojások sárgáját. A vajat olvaszd fel, és ezt is óvatosan keverd bele, majd rakd bele a lisztet, a darált a mogyorót és a szódabikarbónát is. Közben az epret vágd kockákra, forgasd meg kevés darált mogyoróban és add hozzá az előzőekhez. A tésztát töltsd muffin formákba és süsd készre 180 fokon 15 perc alatt. A krémhez a mascarponét keverd el a vanília aromával és az olvasztott fehér csokival. A tejszín verd kemény habbá, és apránként forgasd bele a sajtos krémbe. Töltsd nyomózsákba, majd nyomd a sütik tetejére és díszítsd eperrel.
Kakaókrémes-almás muffin
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 2 tojás, 2 alma, 1 evőkanál étkakaó, fél csomag sütőpor. A krém: 1 doboz mascarpone, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál étkakaó
Így készítsd el:
A tojásokat verd fel a cukorral, majd apránként add hozzá a vajat. A kimért lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, és fokozatosan add hozzá a tojáshoz. Az almákat reszeld le és keverd el a tésztával. Süsd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig. A mascarponét keverd ki a cukorral, majd add hozzá a kakaót. Ha kihűlt a muffin, díszítsd a krémmel.