Induljon a macaronparádé!
A májusi számunkban egy különleges macaron receptet oszt meg veletek a Softiel Hotel francia sztárséfje, Jeremy Cayron, melyet három olvasónkkal Renivel, Millával és Fruzsival mi is elkészítettünk. Nézd meg a fotózáson készült képeket és a receptet a magazinban! Hogy még nagyobb kedvet kapj hozzá, mutatunk neked itt a glamouronline.hu-n is egy mennyei receptet.
Ezeket láttad már?
Macaron gyömbéres tejcsokoládékrémmel
Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mandula, 4-4 dkg tojásfehérje, 2,5 dkg cukor, 3,5 dl víz, 10 dkg cukor
A krémhez: 20 dkg tejcsokoládé, 1 dl tejszín, 1 teáskanál őrölt gyömbér
Így készítsd el:
A csokoládét olvaszd fel gőz fölött, majd keverd hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsd le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzz szirupot, melegítsd 110 °C-ra. Közben verd kemény habbá 4 dkg tojásfehérjét 2,5 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá a szirupot, és verd addig, amíg kihűl. A darált mandulát, a porcukrot, illetve a másik 4 dkg tojásfehérjét keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabba. Töltsd a masszát sima csövű habzsákba, majd nyomj sütőpapírral bélelt tepsibe 3 cm átmérőjű köröket belőle. Told 150 °C-ra előmelegített sütőbe 14 percre. Ha kihűltek a habcsókok, szedd le a sütőpapírról, és töltsd meg a csokoládékrémmel.