Imádni fogod ezt a pár perces édességet: Narancsos répatorta!
Van egy szuper ötletünk azoknak, akik nem akarnak ezen a napos hétvégén túl sok időt a konyhában tölteni, de valami édes finomságra vágynak. Dobd össze ezt a rendkívül könnyen elkészíthető, de ugyanakkor annál finomabb receptet.
Ezeket láttad már?
Narancsos répatorta
Hozzávalók: 2 bögre liszt, 3 bögre reszelt sárgarépa. 3/4 bögre barnacukor, fél bögre olaj, fél bögre narancslé, 4 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, vanília, só, fahéj, gyömbér. A tetejére: 25 dkg sajtkrém 3 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé, reszelt narancshéj, dió
Így készítsd el:
Add a barnacukorhoz, a narancslevet, az olajat, üsd bele a tojásokat, utána sütőport, szórd hozzá a sót és szódabikarbónát, majd ízesítsd vaníliával, fahéjjal, gyömbérrel. Keverd el, végül a lisztet és a reszelt répát hozzáadva dolgozd át a tésztát, majd tortaformába simítva süsd meg, 35-40 perc alatt. Ha megsült, oszlasd el a sajtkrémet reszelt narancshéjjal, citromlével, porcukorral ízesítve a torta tetején. Ízlés szerint szórd meg dióval.