Így maradj kiegyensúlyozott lisztérzékenyen is!
Tészta, péksütemény, gabonapehely – ezekről a finomságokról kell lemondanod akkor, ha lisztérzékeny vagy… vagy mégsem?
Ezeket láttad már?
Garantáltan gluténmentes:
Szerencsére ma már minden nagyobb bolt polcain egyre több gluténmentes élelmiszer jön szembe velünk, és számos alternatívát nyújtanak ezek az élelmiszerek, amelyekkel kiegyensúlyozott étrendet lehet követni. De mivel a cöliákia, vagy más néven lisztérzékenység, egy olyan autoimmun betegség, amely a vékonybél bolyhainak pusztulásával, valamint számos gyomor- és bélrendszeren kívüli tünettel, társbetegségekkel jár, óvatosnak kell lennünk:
Helyettesítsük a gabonákat!
Egy átlagos étrend nagy valószínűséggel tartalmaz tésztát, kenyérféléket, reggeliző pelyheket, ezért ha nem szeretnénk eltérni a jól megszokott étrendünktől, alternatívák után kell néznünk! Kiss-Tóth Bernadett, a Nestlé dietetikusa szerint a gluténérzékenységben szenvedők kiválóan helyettesíthetik a búzaféléket rizzsel, burgonyával, kukoricával, szójával, kölessel, hajdinával, amaránttal, különféle maglisztekkel, nyers gyümölcsökkel vagy zöldségekkel. Mivel a cöliákiában szenvedő betegek találkozhatnak a tápanyagbeviteli hiány problémájával étkezéseik során, számukra kiemelten fontos figyelni a megfelelő vitamin és ásványi anyag bevitelre – tette hozzá a szakértő.
Így indulhat finoman a reggeled glutén nélkül!
A Nestlé Gabonapelyhek gluténmentes Corn Flakes reggelizőpelyhe mostantól új, mézes-mogyorós ízben színesíti a gluténmentes élelmiszerek palettáját.
A gluténmentes Corn Flakes Honey&Nut gabonapehely egy új és ízletes választási lehetőséget nyújt a lisztérzékenyek számára, hogy kiegyensúlyozottan kezdhessék a napot. A mézes-mogyorós ízesítésű reggelizőpehely ugyanis az alapanyagoknak és a gyártástechnológiának köszönhetően glutén nélkül járul hozzá a változatos és kiegyensúlyozott étrendhez.