Ideje libát enni!

2013. november 15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a hétfői Márton-napon kimaradt az életedből a libahús, mindenképpen pótold a hétvégén. Ne feledd a mondást: aki libát nem eszik, egész évben éhezik.

Ideje libát enni!
Fotó: Thinkstock

Almás libacomb
Hozzávalók: 6 db libacomb, 2 db alma, só

Így készítsd el: Tedd a libacombokat fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi, sózd meg, majd a forrástól számított 1,5 óra után vedd le a tűzhelyről. Kicsit hagyd hűlni, majd vedd ki a combokat. A combok bőrét finoman emeled meg, és tölts alá 1-1 vékony szelet almát. A főző lé tetejéről leszedett és kissé kisütött zsírral locsold meg a tepsi alját és a húsok tetejét, majd alufólia alatt 200 fokra előmelegített sütőben süsd 1,5 órát. A fólia eltávolítása után állítsd légkeverésre a sütőt, és még kb. 25-30 percig pirítsd a combokat. Tálald párold káposztával és burgonyával.

Fotó: Thinkstock

Libaleves pirított libamájjal és tésztával

Hozzávalók: 1 kg húsos libaaprólék, 50 dkg vegyes zöldség (sárga- és fehérrépa, zellergumó, karalábé, gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 szem egész bors, 1 csipet őrölt gyömbér, 1 dl tokaji szamorodni A levesbetéthez: 10 dkg csigatészta, 20 dkg libamáj

Így készítsd el:
Tisztítsd meg alaposan a libaaprólékot, és tedd fel hideg vízben főni. Amikor felforrt, a habját szedd le, sózd meg, és főzd kis lángon 30-40 percig. Távolítsd el a keletkezett habot. Miután az összes zöldséget megtisztítottad, vágd 2-3 darabra, tedd bele a levesbe. Add hozzá a szemes borsot, a gyömbért és a bort. Egészen kis lángon főzd legalább 2 órán át. Néha pótold a vizet, de csak egy részét, hogy a leves töménysége megmaradjon. Amikor elkészült a leves, kóstold meg, ha kell, sózd, majd a tűzről levéve pihentesd 5-10 percig. Ezután finom szűrőn óvatosan szűrd le. A visszamaradt zöldségeket vágd össze, majd tálalásnál tedd a levesbe. Közben a levestésztát a csomagoláson előírt idő alatt főzd ki, szűrd le. A májat mosd meg, vágd vékony szeletekre, sózd meg és süsd meg mindkét oldalát felforrósított serpenyőben. A sült libamájat helyezd a zöldség tetejére és végül öntsd körbe a forró levessel.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
0 seconds of 29 minutes, 17 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
29:17
29:17
 

Ez is érdekelhet

„A tehetséget támogatni, építeni és felemelni kell” - Így építette fel Seszták Szidónia a Thália Tanodát

glamour plusz ikon „A tehetséget támogatni, építeni és felemelni kell” - Így építette fel Seszták Szidónia a Thália Tanodát

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Hihetetlen, de a túl sok cukor fogyasztás még erre is hatással lehet (x)

Hihetetlen, de a túl sok cukor fogyasztás még erre is hatással lehet (x)

Feldobnád valamivel a ruhatáradat? - Idén tavasszal ezek a darabok hódítanak! (x)

Feldobnád valamivel a ruhatáradat? - Idén tavasszal ezek a darabok hódítanak! (x)

A hormonok irányítják a hangulatodat? Mutatjuk, mi segíthet (x)

A hormonok irányítják a hangulatodat? Mutatjuk, mi segíthet (x)

Íme 10+1 hasznos tipp a pollenszezonra, amiért nagyon hálás leszel (x)

Íme 10+1 hasznos tipp a pollenszezonra, amiért nagyon hálás leszel (x)