Húsvéti édességdömping
Jön a húsvét, és mi egyszerűen imádjuk, ha káprázatosan látványos és nem mellesleg mesésen finom édességek kerülnek az ünnepi asztalra, mutatunk is két remek receptet!
Ezeket láttad már?
Húsvéti pillecukros muffin
Hozzávalók: 1 bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj
1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só
1 csomag pudingpor, 1 bögre tej, cukor, 15 dkg pillecukor
1 púpozott kanál porcukor, 1 kanál étkezési keményítő
ételszínezék
Így készítsd el:
Keverd össze a tészta alapanyagait (egy bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj, egy bögre tej, egy bögre darált dió, egy tojás, egy csomag vaníliás cukor, egy csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, egy csipet só). A pudingot főzd sűrűre. Egy muffinformába adagolj egy evőkanálnyit a tésztából, csorgass rá egy evőkanálnyi pudingot, majd töltsd meg a forma háromnegyedét tésztával. Süsd 150 fokon, közben a pillecukrot melegítsd a mikróban, nagyjából egy percig, amihez keverj egy púpos kanál porcukrot és keményítőt, tetszés szerint tehetsz hozzá természetes ételszínezéket. Kend rá a süteményre még melegen. Végül hagyd kihűlni.
Színes kuglóftorta
Hozzávalók: 0,75 dl étolaj, 1 dl tej, 20 dkg finomliszt, 4 tojás
20 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor
vaníliás cukor A töltelékhez (tetszés szerint): csokidarabkák
dió, mandula, mogyoró A cukormázhoz: 2 tojásfehérje, fél citrom leve
30 dkg porcukor, ételszínezék
Így készítsd el:
Válaszd szét a tojásokat! A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd keverj bele 5 dkg cukrot. A tojássárgákat keverd habosra 15 dkg cukorral, majd lassan adagold hozzá a tejet és az étolajat. Ezután forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet és a tölteléket. Végül óvatosan a felvert fehérjéket.
Öntsd bele a tészta 2/3 részét egy kuglófformába, a maradék tésztába pedig keverj bele 1 evőkanál kakaót, majd ezt is öntsd a formába! Süsd 180 fokon egy órát.
A cukormáz hozzávalóit keverd habosra, majd öntsd a kész a kuglófra. Langyos sütőben szárítsd rá a süteményre a mázat.