Húsvéti édességdömping

2017. április 13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Jön a húsvét, és mi egyszerűen imádjuk, ha káprázatosan látványos és nem mellesleg mesésen finom édességek kerülnek az ünnepi asztalra, mutatunk is két remek receptet!

Húsvéti édességdömping
Fotó: Pinterest

Húsvéti pillecukros muffin

Hozzávalók: 1 bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj
1 bögre tej, 1 bögre darált dió, 1 tojás, 1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, 1 csipet só
1 csomag pudingpor, 1 bögre tej, cukor, 15 dkg pillecukor
1 púpozott kanál porcukor, 1 kanál étkezési keményítő
ételszínezék




Így készítsd el:

Keverd össze a tészta alapanyagait (egy bögre liszt, fél bögre cukor, 3/4 bögre olaj, egy bögre tej, egy bögre darált dió, egy tojás, egy csomag vaníliás cukor, egy csomag sütőpor, rumaroma, vanília aroma, egy csipet só). A pudingot főzd sűrűre. Egy muffinformába adagolj egy evőkanálnyit a tésztából, csorgass rá egy evőkanálnyi pudingot, majd töltsd meg a forma háromnegyedét tésztával. Süsd 150 fokon, közben a pillecukrot melegítsd a mikróban, nagyjából egy percig, amihez keverj egy púpos kanál porcukrot és keményítőt, tetszés szerint tehetsz hozzá természetes ételszínezéket. Kend rá a süteményre még melegen. Végül hagyd kihűlni.

Színes kuglóftorta

Fotó: Thinkstock

Hozzávalók: 0,75 dl étolaj, 1 dl tej, 20 dkg finomliszt, 4 tojás
20 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor
vaníliás cukor A töltelékhez (tetszés szerint): csokidarabkák
dió, mandula, mogyoró A cukormázhoz: 2 tojásfehérje, fél citrom leve
30 dkg porcukor, ételszínezék



Így készítsd el:

Válaszd szét a tojásokat! A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd keverj bele 5 dkg cukrot. A tojássárgákat keverd habosra 15 dkg cukorral, majd lassan adagold hozzá a tejet és az étolajat. Ezután forgasd bele a sütőporral elkevert lisztet és a tölteléket. Végül óvatosan a felvert fehérjéket.
Öntsd bele a tészta 2/3 részét egy kuglófformába, a maradék tésztába pedig keverj bele 1 evőkanál kakaót, majd ezt is öntsd a formába! Süsd 180 fokon egy órát.
A cukormáz hozzávalóit keverd habosra, majd öntsd a kész a kuglófra. Langyos sütőben szárítsd rá a süteményre a mázat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Öt szívet melengető ajándék, aminek minden kisállat örül

Öt szívet melengető ajándék, aminek minden kisállat örül

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Lapos hasra és egészséges testre vágysz? Kiss Virág segít, hogy most végre el is érd! (x)

Lapos hasra és egészséges testre vágysz? Kiss Virág segít, hogy most végre el is érd! (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)