Hűsítő finomságok
A nagy melegben érdemes olyan ételeket és italokat fogyasztanod, amik nem terhelik meg nagyon a szervezetedet. Garantáljuk, hogy az alábbi két finomság nem egyszer lesz terítéken az asztalodon!
Ezeket láttad már?
Fehérboros limonádé
Hozzávalók 1 pohárhoz: 1 citrom, 2 teáskanál kristály cukor, 1 dl félédes fehérbor, szódavíz, jégkocka
Így készítsd el:
Miután a citrom levét kinyomkodtad, tedd egy kis lábasba, add hozzá a cukrot, és kis lángon főzd sűrű sziruppá. Vedd le a tűzről, hűtsd le.
Öntsd a citromszörpöt limonádés pohárba, öntsd bele a fehérbort, majd keverd jól össze. Ha megvagy, öntsd fel szódavízzel, majd tehetsz bele jégkockát, citromkarikát vagy akár mentalevelet is.
Sajtos csirkesaslik
Hozzávalók: csirkemell, sajt, étkezési paprika, grillfűszer, só, pálcikák
Így készítsd el:
Vágd kockára a csirkemellet, a sajtot, a hagymát és a paprikát. A csirkemellet szórd meg grillfűszerrel, a paprikát és a hagymát pedig sózd meg. Ezután szúrd a pálcikára csirkemell, sajt, paprika, csirkemell, sajt, paprika sorrendben. Mikor elfogytak a hozzávalók süsd ki serpenyőben, olajban. Sütés előtt még egy kis barbecue szósszal is megbolondíthatod.