Hengereld le a barátnőidet!
A laza esti csacsogáshoz üsd össze az alábbi rendkívül finom mártogatos szószokat. A diétázó barátnőidnek a klasszikus mártogató kenyérfélék, sós nassolnivalók helyett, tálald répával, angol zellerrel vagy paprikával.
Ezeket láttad már?
Hozzávalók: A kéksajtos mártogatóshoz: 15 dkg kéksajt, 5 dl joghurt, 1 csokor újhagyma, só, bors. A babpüréhez: 2 doboz vörösbab, 1 pici lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 kanál krémsajt, kevés olívaolaj, só, bors, 1 evőkanál szárított bazsalikom. A paradicsomos salsához: darabos paradicsom konzerv, 1 kis fej hagyma, fél kaliforniai paprika, fél cukkini, mexikói salsa fűszerkeverék, szárzeller, répacsíkok, kenyérrudacskák, nachos chips.
Így készítsd el: A kéksajtos mártogatóshoz villával törd össze a sajtot. Ha újhagymákat használsz, akkor vágd félbe, majd kis darabokra, ha lilahagymát, ennél apróbbra, végül keverd össze a hozzávalókat. A babpüréhez aprítsd aprítógépben finomra a hozzávalókat, utoljára hagyva a babot, amit kicsit hagyj durvára. A paradicsomos salsához olívaolajon pirítsd meg a hagymát, majd a picikére kockázott paprikát, azután főzd össze a paradicsommal. A kockákra vágott cukkini az utolsó pillanatban megy bele. Végül fűszerezd, majd hűtsd ki. Ha az összes mártogatós szósz elkészült, rendezd tálakra a szószokat, és pakolj mellé a nyers zöldségeket, kenyérféléket.