Használd ki az eperszezont!
Az alábbi könnyű finomságokat bármilyen szezonális gyümölccsel elkészítheted, ráadásul bűntudat nélkül fogyaszthatod. Így az eperszezonban nem is ajánlhatnánk mással, mint egy nagy adag érett eperrel.
Ezeket láttad már?
Epres chia mag puding
Hozzávalók: 4 dl kókusztej, 5 evőkanál chia mag, fél teáskanál édesítőszer, 200 g eper
Így készítsd el:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban, tegyél félre egy kis epret a díszítéshez, majd hagyd legalább 4-5 órát állni a hűtőben. Egy-két óra után keverd meg és tedd vissza. Ha letelt az idő, adagold a pudingot kis poharakba vagy üvegcsékbe. Tálaláskor díszítsd a tetejét a maradék eperrel.
Eperhab
Hozzávalók: 2 tojás fehérje, 20 dkg érett eper, 6 evőkanál eritrit
Így készítsd el:
Az epret egy villával vagy robotgéppel pépesítsd össze. A két tojásfehérjéhez add hozzá az édesítőszert, majd robotgép segítségével verj kemény habot. Ha megvagy, forgasd bele a pépesített epret, tedd fél órára a mélyhűtőbe.