Sokkal könnyebb lesz a hasi zsír eltüntetése, ha így párosítod az ételeket
Ha viszonylag hamar, de tartósan és biztonságosan szeretnél fogyni, akkor semmiképpen nem jó megoldás, ha egyik pillanatról a másikra sokkal kevesebbet kezdesz el enni. Az evésnek való igaz, hogy nagy szerepe lehet abban, milyen az alakunk vagy mennyi hasi zsír van rajtunk, de ettől függetlenül nyugodtan ehetünk úgy, hogy jóllakjunk és jól is érezzük magunkat, bizonyos ételpárosításokat pedig érdemes előtérbe helyeznünk.
Ezeket láttad már?
Téged is bosszant egy ideje a hasi zsír, de nem igazán van ötleted, hogyan szabadulhatnál meg tőle? Nos, azt soha nem lehet elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a rendszeres testmozgás és a kellő mennyiségű vízivás, ami viszont az étkezéseidet illeti, éhezned semmiképpen nem érdemes. Inkább párosíts össze néhány olyan ételt, amelyek együttesen különösen sokat tudnak segíteni a hasi zsír eltüntetésében.
Paprika tojással
Ha van otthon néhány szép kaliforniai paprikád és ugyanannyi tojásod, akkor a legjobb, ha a kettőt ötvözöd. A kaliforniai paprika kitűnő forrása a C-vitaminnak, ami fogyás szempontjából azért fontos, mert a megfelelő mennyiségű tápanyag bevitele segíthet leküzdeni a kortizolt, egy olyan hormont, ami a zsír felhalmozódását okozza a hasunk körül. A tojás pedig kolint tartalmaz, ami hozzájárul a gyorsabb anyagcseréhez. Csak vágd ketté a kaliforniai paprikákat, kezdd el megpirítani olívaolajon egy forró serpenyőben, majd üss mindegyikbe egy tojást. Ha megsült, már fogyaszthatod is.
Zabpehely dióval
Ha meg szeretnél szabadulni a hasi zsírtól, fontos lehet az is, hogy növeld a rostbeviteledet. Ennek oka, hogy a szervezetünk nem bontja le a rostokat, ezért lelassítják az emésztést és teltségérzetet adhatnak. Ilyen szempontból nagyszerű páros lehet a zabpehely és a dió, akár reggelire, tízóraira, de hozzáadott cukortól mentesen süteményt is készíthetsz belőlük. Ami viszont borzasztóan fontos, hogy a nagyobb rostbevitelt nem mindannyiunk szervezete tolerálja olyan jó, ezért csak fokozatosan kezdjünk el több rostos ételt fogyasztani, melléjük pedig mindig bőségesen igyunk vizet.
Zöld leveles zöldségek avokádóval
A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a sóska vagy a kelkáposzta alacsony kalóriatartalmúak és sok tápanyagot is tartalmaznak, önmagukban viszont nem feltétlenül elég laktatóak. Ha viszont az egyszeresen telítetlen zsírsavban bővelkedő avokádóval együtt kerülnek a tányérodra, például egy saláta vagy házi szendvicskrém formájában, akkor máris kapsz egy továbbra is alakbarát, de tartalmasabb finomságot. Az avokádó ráadásul abban is segít, hogy a szervezeted többet szívjon fel a különféle értékes antioxidánsokból, amelyek megannyi betegségtől is megvédhetnek.
Tonhal gyömbérrel
Ha natúr lében lévő tonhalat fogyasztunk, az már önmagában nagyszerű, egészségtudatos választás, de ha még friss gyömbért is adsz hozzá, például úgy, hogy önmagában ráreszeled vagy kikevered fokhagymával, akkor egy igazán isteni és egyben alakbarát ételt kaphatsz, ami mellé egy nagy adag salátát is nyugodtan megehetsz. Na de hogy miért éppen gyömbér kerüljön mellé? Amellett, hogy roppant egészséges és az ízületeinket is támogatja, a gyomor kiürülését is képes felgyorsítani, ami a hasi zsír csökkenéséhez is hozzájárulhat.
Bableves zöldségekkel
A bableves egy finom és laktató étel, az pedig, hogy sok benne a folyadék, önmagában is nagy segítség ahhoz, hogy hamar azt érezd, tele a gyomrod. Tudtad például, hogy a kutatások szerint akár 20%-kal is kevesebb lehet a kalóriabevitelünk egy étkezésünk alkalmával, ha azt levessel indítjuk? A bableves remek választás lehet, ha alakbarátabb módon, zsíros húsok és tejföl nélkül készítjük, helyettük viszont bőségesen teszünk bele egyéb zöldségeket, például sárgarépát, zellert, petrezselymet, póréhagymát, paradicsomot vagy cukkinit.
Forrás: eatthis.com, webmd.com