Ha péntek, akkor Kocsmajális!
Töltsd a pénteki szabadnapot a gasztronómia világában. Egy fergeteges főzőversenyre invitálunk, ahol a sztárséf Bereznay Tamás is ott lesz, aki az elkészült ételeket bírálja.
Ezeket láttad már?
Május elsején a fővárosi italmérések, vendéglátóhelyek küzdenek meg egymással egy egész napos "gasztrolimpia" keretében. A fő versenyszám mellett, kiegészítő feladatokat is kapnak a csapatok, míg a vendégek szórakoztatásáról dj program, kirakodóvásár és gyermek játszóház gondoskodik.
Az elkészült ételeket nem más bírálja el, mint A konyha ördöge műsor séfje, Bereznay Tamás. Az idei közösségi főzésre a belépés díjtalan, a látogatók adomány jelleggel kóstolhatják majd meg az elkészült versenyműveket. A szervezők a Budapest Bike Maffiát támogatják, akik a rendezvényen befolyt összegből tartós élelmiszereket vásárolnak és juttatnak el rászoruló nagycsaládosokhoz.
Miért csatlakoztál a rendezvényhez?
Az egyik barátom a főszervezője az eseménynek, és az első perctől támogatom az ötletét. Szívügyem a Kocsmajális, márpedig azért, mert úgy érzem, minden olyan lehetőséget ki kell használni és meg kell ragadni, amivel az ember másoknak segíteni tud. Fontos a társadalmi szerepvállalás akár egy ilyen eseményen keresztül, akár más formában. Amellett, pedig hogy rászorulókon segítünk, egy nagyon jó buli is.
Milyen szempontokat fogsz az elbíráláskor szem előtt tartani?
Nem csak a végeredmény fontos, hanem az oda vezető út is. A konyha ördögeként megszokhatták már tőlem a nézők, hogy minden részletre odafigyelek és a rend, a tisztaság alapfeltétel, ha valaki főz. Úgyhogy hiába fognak a versenyzők bográcsételeket készíteni, figyelni fogom azt is, milyenek a körülmények, mennyire tisztán és rendezetten dolgozik a csapat. Az is fontos, hogy például valaki környezettudatos-e és eszébe jut, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot, és még sorolhatnám az apró tényezőket. Persze az étel minősége, tálalása és íze a legfontosabb, de nem csak az dönt a pontozásnál, a főzés összetett munka.
Mik a trendek mostanában a gasztronómia világában?
Azt gondolom, hogy konkrét trendekről nagyon nehéz beszélni. Mindenhol más az, amit éppen felkapnak. Általában az a divatos, amire a legnagyobb igény van. Ilyen nálunk mostanában a street food.
Csatlakozz az eseményhez a www.facebook.com/events/844953195566744/ !