Ha péntek, akkor Kocsmajális!

2015. április 28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Töltsd a pénteki szabadnapot a gasztronómia világában. Egy fergeteges főzőversenyre invitálunk, ahol a sztárséf Bereznay Tamás is ott lesz, aki az elkészült ételeket bírálja.

Május elsején a fővárosi italmérések, vendéglátóhelyek küzdenek meg egymással egy egész napos "gasztrolimpia" keretében. A fő versenyszám mellett, kiegészítő feladatokat is kapnak a csapatok, míg a vendégek szórakoztatásáról dj program, kirakodóvásár és gyermek játszóház gondoskodik.

Az elkészült ételeket nem más bírálja el, mint A konyha ördöge műsor séfje, Bereznay Tamás. Az idei közösségi főzésre a belépés díjtalan, a látogatók adomány jelleggel kóstolhatják majd meg az elkészült versenyműveket. A szervezők a Budapest Bike Maffiát támogatják, akik a rendezvényen befolyt összegből tartós élelmiszereket vásárolnak és juttatnak el rászoruló nagycsaládosokhoz.

Miért csatlakoztál a rendezvényhez?
Az egyik barátom a főszervezője az eseménynek, és az első perctől támogatom az ötletét. Szívügyem a Kocsmajális, márpedig azért, mert úgy érzem, minden olyan lehetőséget ki kell használni és meg kell ragadni, amivel az ember másoknak segíteni tud. Fontos a társadalmi szerepvállalás akár egy ilyen eseményen keresztül, akár más formában. Amellett, pedig hogy rászorulókon segítünk, egy nagyon jó buli is.

Milyen szempontokat fogsz az elbíráláskor szem előtt tartani?
Nem csak a végeredmény fontos, hanem az oda vezető út is. A konyha ördögeként megszokhatták már tőlem a nézők, hogy minden részletre odafigyelek és a rend, a tisztaság alapfeltétel, ha valaki főz. Úgyhogy hiába fognak a versenyzők bográcsételeket készíteni, figyelni fogom azt is, milyenek a körülmények, mennyire tisztán és rendezetten dolgozik a csapat. Az is fontos, hogy például valaki környezettudatos-e és eszébe jut, hogy szelektíven gyűjtse a hulladékot, és még sorolhatnám az apró tényezőket. Persze az étel minősége, tálalása és íze a legfontosabb, de nem csak az dönt a pontozásnál, a főzés összetett munka.

Mik a trendek mostanában a gasztronómia világában?

Azt gondolom, hogy konkrét trendekről nagyon nehéz beszélni. Mindenhol más az, amit éppen felkapnak. Általában az a divatos, amire a legnagyobb igény van. Ilyen nálunk mostanában a street food.

Csatlakozz az eseményhez a www.facebook.com/events/844953195566744/ !

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A férfiakat nem az zavarja, ha a nő dolgozik, csak az a fontos, hogy ebből fakadóan nekik ne kelljen nagyobb részt vállalni a gyereknevelésből vagy a háztartásból

glamour plusz ikon A férfiakat nem az zavarja, ha a nő dolgozik, csak az a fontos, hogy ebből fakadóan nekik ne kelljen nagyobb részt vállalni a gyereknevelésből vagy a háztartásból

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)