Gyönyörű, pofonegyszerű és finom: Almarózsák, ahogy mi szeretjük
Különleges, gyorsan elkészíthető, ráadásul nem kerülnek kisebb vagyonba az alapanyagok. Koronázd meg a vasárnapodat egy kis almarózsával!
Ezeket láttad már?
Az illatos almarózsák receptje:
Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 1 üveg eper vagy málna lekvár, 2 db nagy alma
50 g porcukor, fél citrom leve, 1 teáskanál őrölt fahéj, cukor és bogyós gyümölcs
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd elő 190 ° C fokra. Az almát mosd meg, szedd ki a magházat, negyedeld és vágd csíkokra. Ezután tölts meg egy serpenyőt 3/4-ig vízzel, szórd bele a cukrot, forrald össze. Ha kész, tedd bele az almaszeleteket, főzd öt percig. A szeleteket vedd ki, csöpögtesd le egy tálba félretéve, majd csöpögtesd le a citromlével. A leveles tésztát vágd öt centi széles csíkokra, és kend meg a málna vagy eperdzsemmel. Helyezd rá az almaszeleteket, szórd meg az őrölt fahéjjal, végül tekerd egymás köré. A rózsákat helyezd muffinformákba, kend meg a szélüket a dzsemmel. Süsd 35 percig, közben folyamatosan figyeld, nehogy megégjenek.