Grillre fel!
Most, hogy fénykorukat élik a kerti partik, megosztunk veletek két kifejezetten szabadtéri összejövetelekhez illeszkedő ételkülönlegességet. Hajrá lányok, eljött a grill ideje!
Ezeket láttad már?
Grillezett lazac
Hozzávalók: 4 szelet lazacfilé, só, bors, 1 citrom, 1 evőkanál édesköménymag, olívaolaj A mártáshoz: 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, kevés olívaolaj, só
Így készítsd el:
Mosd meg a lazacfilét, sózd, borsozd, szórd meg édesköménnyel, majd csorgass rá egy kevés olajat. Tedd a grill rácsára, és süsd meg mindkét oldalát. A mártáshoz keverd össze a hozzávalókat, majd kínáld ezzel a grillezett halat.
Mennyei Steak
Hozzávalók: érlelt, előhűtött rostélyos (marha szűzpecsenye vagy Top Sirloin), borskeverék, teavaj, só, olaj
Így készítsd el:
Mivel érlelt húsról van szó, csak töröld le a levét, majd szobahőmérsékleten kezdd el a szeletelést 2 cm vastagsággal. Minden szeletet vékonyan kenj be olajjal, és hints meg borskeverékkel. Nagyon forró sütőn oldalanként süsd négy percig közepesre a hússzeleteket. Minimális vajat adj hozzá fordításokkor, végül tedd a rácsra, sózd és hagyd egy picit pihenni.