Grillezz úgy, mint a profik! Így rendezheted meg életed legjobb kerti partiját
Hirdetés
Beköszöntött a jó idő, ezzel együtt pedig a grillszezon is. Ahogy ugyanis fokról fokra megérkezik a nyár, úgy lesznek egyre gyakoribb programok a kerti partik, a Duna-parti kiülések, a nagyobb összejövetelek és a közös falatozások a szabad ég alatt.
Ezeket láttad már?
A közös családi-baráti sütögetés az egyik legszuperebb elfoglaltság, hiszen együtt lehetsz azokkal, akiket szeretsz, nem mellesleg pedig finomabbnál finomabb falatokkal lepheted meg éhes vendégeidet. Bár ez a tevékenység űzhető télen is, viszont nincs annál jobb, amikor a szobabelső helyett egy-egy nyári este levegőjét tölti meg a finom ételek illata, és vele együtt a tűz ropogása, a kialvóban lévő hamu lágy fénye.
Egy ilyen közös élmény viszont sok szervezést és előkészületet igényel, hiszen a szabadtéri főzés egészen másként működik, mintha konyhában, a tűzhely mellett készítenéd el az ízletes falatokat. Ebben segít neked Wossala Rozina és a SPAR közös receptfüzetje, illetve videói, amelyekben nem csak ínycsiklandó fogásokat találhatsz, hanem ellesheted a mesteri sütögetés minden csínját-bínját! Rozina hasznos tippjeivel-tanácsaival, no meg a SPAR minőségi alapanyagaival valóban felejthetetlenné teheted az összejöveteleket és te lehetsz a grillpartik királynője.
Ha tehát szeretnél úgy grillezni, mint a profik, csak kövesd lépésről lépésre Rozina izgalmas receptjeit! Ha beszerezted a minőségi alapanyagokat, és a megfelelő eszközöket – ezeket a nagyobb üzletláncokban, köztük a SPAR-ban érdemes keresni, ahol együtt is megveheted –, már csak ki kell választanod a számodra legszimpatikusabb recepte(ke)t. Viszont, amint ez megvan, könnyedén elkészítheted a különféle ínycsiklandó ételeket, legyen szó hamburgerről, lazacfiléről, szaftos csirkesaslikról, BBQ szendvicsről, ízletes kolbászokról, vagy éppen baconbe tekert sajttal töltött jalapenoról. Ezekután pedig már nincs is más hátra, mint kimenni a szabadba vagy a teraszra, izzítani a grillt, és már sülhetnek is a húsok és sistereghetnek a zöldségek!
Az induláshoz adunk is egy kis ízelítőt, és megmutatjuk, hogyan készítheted el Rozina tökéletes hamburgerét!
Rozina tökéletes hamburger receptje
Hozzávalók:
4 db hamburgerbuci
50 g vaj
4 db marhahúspogácsa
4 szelet cheddar sajt
4 szelet bacon madársaláta
3 db paradicsom pici ecettel és cukorral meghintve
1 lila hagyma karikákra vágva, enyhén sós vízben áztatva
1 teáskanál cukor
Remulád:
100 ml tejföl
200 g majonéz
2 evőkanál mustár
100 g csemegeuborka apró kockákra vágva
1/2 fej vöröshagyma finomra vágva
1 db citrom leve
fehér bors ízlés szerint
só ízlés szerint
Elkészítés:
A paradicsomot felszeletelem, ecetezem, cukrozom. A lila hagymát karikázom, sós vízbe áztatom. A remuládhoz összekeverem a tejfölt, a majonézt, a mustárt, az uborkát, a hagymát, a citromot, a borsot és a sót. Ez a remulád. Ha begyújtottam a tüzet, a legenyhébben parázsló rész fölé teszem a baconöket, és forgatom, amíg ropogós nem lesz. Közben megkenem vajjal a bucit, és enyhén "megcsíkozom" szintén a kevésbé forró terület fölött.
Ha a buci kész, egy rongyba tekerem, amíg nem használom (így marad puha). Közben felrakom a húst is, ez már mehet erősebb parázs fölé. Sózom, borsozom és oldalanként 2-3 percet sütöm ízlés szerint. Javaslom a kevesebbet. Az első fordítás után ráteszem a sajtot, hagyom megolvadni. Közben bekenem a remuláddal a buci alsó részét, majd jöhet rá a hús, a bacon, a paradicsom, a lila hagyma, a madársaláta és a buci felső része előtt még egy kanál remulád. GÓÓÓÓÓÓÓL!
A recept/tipp videók a SPAR Youtube csatornáján és a grillparty-neked.hu/ érhetők el május 2-től, illetve a SPAR üzleteiben, kis receptfüzetként is kaphatók.