Forró csoki, házi kókusztejszínhabbal
Mátol minden nap megosztunk veled egy különleges receptet, amivel meglepheted a kedvesed a szerelmesek ünnepe alkalmából. Lesd el Marton Adrienn foodstylist finomságait!
Ezeket láttad már?
Forró csoki, házi kókusztejszínhabbal
Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 15-20 perc
Hozzávalók: 1 és 1/2 bögre mandulatej (cukor nélküli), 1 bögre kókusztej, 1 vanília rúd kikapart belseje, 45 g étcsokoládé (80% vagy magasabb kakaótartalommal), 1 evőkanál kakaó por, 45g méz Tejszínhabhoz: 150-200ml kókusztej, 1 evőkanál méz
Így készítsd el:
1. Öntsük egy edénybe a mandula- és kókusztejet, a vanília bab kikapart belsejét és lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve főzzük még 10 percet. Az edény tartalmát szűrjük át.
2. Keverjük bele a kakaó port, a csokoládét és a mézet. Melegítsük és kevergessük a tűzhelyen még 5 percet, addig amíg a csokoládé elolvad. Várjuk meg míg az ital besűrűsödik.
3. Készítsük el a tejszínhabot. A kókusztejet öntsük ki egy pohárba és takarjuk le. Tegyük 24 órára hűtőbe.
Azt a tálat is tegyük be a hűtőbe 30 percre, amiben majd a kókusztejet habbá alakítjuk.
4.Vegyük ki a kókusztejet a hűtőből nagyon óvatosan, hogy a tej és a víz része külön maradjon. Használjuk csak a tejszínesebb részét.
Habverővel verjük fel a hűtött tálban, miközben hozzá adjuk a mézet.
Tipp: Tálaláskor szitáljuk rá kakaóport.
Olvass még több finom receptet Adrienn oldalán: www.martonadrienn.hu!