#Foodporn ezerrel!

2014. június 6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nyár egy remek lehetőség arra, hogy kicsit komolyabban megismerkedj a gasztronómia világával. Ha igazi profi akarsz lenni, lesd el a Beach számunk Foodporn mellékletében található recepteket, melyeket a gyönyörű Tombor Nelli nektek. Az alábbi két finomság pedig legyen plusz ráadás a gyönyörű modell remekműveihez!

Burgonya kolbászkarikákkal
Hozzávalók (2 személy részére): 4 db burgonya, 15 dkg csípős kolbász, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítés:
A kolbászokat vékony karikákra vágom. A burgonyákat meghámozom, megmosom, majd bevágom körülbelül 3-4 milliméterenként (majdnem az aljáig) és kolbász szeleteket ékelek közéjük. Egy jénai tálat kikenek két kanál olívaolajjal, ráteszem a kolbásszal "töltött" burgonyákat és megsózom (egy-két csipetet mindegyik burgonyára). Lefedem az ételt a jénai tetejével, és 180 fokon 10 percig párolom, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütöm. Tálalásnál megszórom frissen őrölt borssal.


Citromtorta (Lemonbar)
Hozzávalók (30 x 40 centiméteres tepsihez, lehetőleg tapadásmentes felülettel)
A tésztához: 40 dkg szobahőmérsékletű vaj, 43 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt (vagy 45 dkg hagyományos búzaliszt), 12 dkg nyírfacukor, 1 csapott kávéskanál só, 2 bio citrom reszelt héja
A krémhez: 7 darab bio citrom héja és leve , 8 darab tojás, 33 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
Tészta: A szobahőmérsékletű vajat, a nyírfacukrot, a sót, a két megmosott citrom reszelt héját kikeverem, hozzáadom a lisztet és jól elmorzsolom (száraz, kicsit darabos tésztát kapok). Ezt beleöntöm egy tepsibe, elegyengetem a tenyerem, vagy egy pohár aljának segítségével, hogy mindenütt egyenlő vastagságú legyen a tészta. Fél órára hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a krémet: a hét megmosott citrom héját lereszelem (úgy, hogy a keserű fehér rész már ne kerüljön bele!), kifacsarom a levüket, egy nagyobb edénybe öntöm. Hozzáadom a 8 tojást és a nyírfacukrot, majd elektromos habverővel kissé habosra keverem.





Közben előmelegítem a sütőt 175 fokra, és a tésztát 20 percig sütöm, míg aranybarna lesz. Ekkor kiveszem a sütőből, és a citromos-tojásos masszát ráöntöm. Visszateszem a sütőbe és 170 fokon újabb 30-35 percig sütöm, amíg a citromos krém meg nem szilárdul. Ha kivettem a sütőből, megvárom, míg kissé kihűl és csak utána szeletelem fel. Frissen darált nyírfacukorral díszítem.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
0 of 1 minute, 52 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:02
01:50
01:52
 

Ez is érdekelhet

Van néhány dolog, amit jó lett volna szülés előtt tudni, de senki sem beszélt róluk

glamour plusz ikon Van néhány dolog, amit jó lett volna szülés előtt tudni, de senki sem beszélt róluk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ragyogóan fiatalos arcbőr? Ezekkel a természetes anyagokkal lehetséges! (x)

Ragyogóan fiatalos arcbőr? Ezekkel a természetes anyagokkal lehetséges! (x)

Tudod, melyik mozgásforma illik hozzád leginkább? (x)

Tudod, melyik mozgásforma illik hozzád leginkább? (x)

Elképesztő: ez a növény kozmetikumok, étrend-kiegészítők és füstmentes dohányipari termékek alapja is lehet (x)

Elképesztő: ez a növény kozmetikumok, étrend-kiegészítők és füstmentes dohányipari termékek alapja is lehet (x)

Mi kell a nőnek? Ezt gondolják a férfiak és ezt a nők (x)

Mi kell a nőnek? Ezt gondolják a férfiak és ezt a nők (x)