#Foodporn ezerrel!

2014. június 6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nyár egy remek lehetőség arra, hogy kicsit komolyabban megismerkedj a gasztronómia világával. Ha igazi profi akarsz lenni, lesd el a Beach számunk Foodporn mellékletében található recepteket, melyeket a gyönyörű Tombor Nelli nektek. Az alábbi két finomság pedig legyen plusz ráadás a gyönyörű modell remekműveihez!

Burgonya kolbászkarikákkal
Hozzávalók (2 személy részére): 4 db burgonya, 15 dkg csípős kolbász, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors.
Elkészítés:
A kolbászokat vékony karikákra vágom. A burgonyákat meghámozom, megmosom, majd bevágom körülbelül 3-4 milliméterenként (majdnem az aljáig) és kolbász szeleteket ékelek közéjük. Egy jénai tálat kikenek két kanál olívaolajjal, ráteszem a kolbásszal "töltött" burgonyákat és megsózom (egy-két csipetet mindegyik burgonyára). Lefedem az ételt a jénai tetejével, és 180 fokon 10 percig párolom, majd fedő nélkül még 10-15 percig sütöm. Tálalásnál megszórom frissen őrölt borssal.


Citromtorta (Lemonbar)
Hozzávalók (30 x 40 centiméteres tepsihez, lehetőleg tapadásmentes felülettel)
A tésztához: 40 dkg szobahőmérsékletű vaj, 43 dkg teljeskiőrlésű búzaliszt (vagy 45 dkg hagyományos búzaliszt), 12 dkg nyírfacukor, 1 csapott kávéskanál só, 2 bio citrom reszelt héja
A krémhez: 7 darab bio citrom héja és leve , 8 darab tojás, 33 dkg nyírfacukor
Elkészítés:
Tészta: A szobahőmérsékletű vajat, a nyírfacukrot, a sót, a két megmosott citrom reszelt héját kikeverem, hozzáadom a lisztet és jól elmorzsolom (száraz, kicsit darabos tésztát kapok). Ezt beleöntöm egy tepsibe, elegyengetem a tenyerem, vagy egy pohár aljának segítségével, hogy mindenütt egyenlő vastagságú legyen a tészta. Fél órára hűtőbe teszem.
Közben elkészítem a krémet: a hét megmosott citrom héját lereszelem (úgy, hogy a keserű fehér rész már ne kerüljön bele!), kifacsarom a levüket, egy nagyobb edénybe öntöm. Hozzáadom a 8 tojást és a nyírfacukrot, majd elektromos habverővel kissé habosra keverem.





Közben előmelegítem a sütőt 175 fokra, és a tésztát 20 percig sütöm, míg aranybarna lesz. Ekkor kiveszem a sütőből, és a citromos-tojásos masszát ráöntöm. Visszateszem a sütőbe és 170 fokon újabb 30-35 percig sütöm, amíg a citromos krém meg nem szilárdul. Ha kivettem a sütőből, megvárom, míg kissé kihűl és csak utána szeletelem fel. Frissen darált nyírfacukorral díszítem.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

glamour plusz ikon Ennél a multinál bátran szólhatunk a HR-nek vagy a főnöknek, ha a menopauza megnehezíti a munkavégzésünket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)