#Foodporn - 10 perc+10 perc= Üdv az ízek mennyországában!
Ha nincs időd órákat sütni-főzni a konyhában, de szeretnél valami ütős főételt és desszertet összedobni néhány perc alatt, mindig jusson eszedbe az alábbi két recept. Ne feledd, elég mindössze kétszer 10 perc és te leszel a szakácsok gyöngye.
Ezeket láttad már?
Pestós penne
Hozzávalók: 50 dkg penne tészta, 2 dl tejföl, 5 evőkanál pesto genovese, frissen reszelt parmezán, só, bors
Így készítsd el:
A tésztát bő sós vízben főzd ki, közben készítsd el a mártást. A tejfölt keverd össze a pestóval, sózd, borsozd. A leszűrt tésztát add hozzá a mártáshoz, tálald, frissen reszelt parmezán sajttal meghintve.
Panna cotta eperöntettel
Hozzávalók: 1 dl zsíros friss tej (minimum 3,5 %-os), 6 dl 30%-os habtejszín, 4 lapnyi zselatin, 10 dkg finomított fehér kristálycukor, 1 rúd bourbon vanília, 50 dkg eper, méz ízlés szerint
Így készítsd el:
A tejet és a tejszínt öntsd egy közepes, lehetőleg vastag aljú fazékba. A vaníliarudat óvatosan hosszában vágd fel, majd a benne rejtező magokat kapard bele a tejes tejszínbe. Magát a rudat is tedd bele, főzd össze nem túl nagy lángon. Hagyd, hogy felforrjon, majd vedd le a tűzről, tedd bele a lapokat meg a cukrot, közben hűtsd le folyamatos kevergetéssel. Mikor már kellően langyos, öntsd formába, végül tedd be öt-hat órára a hűtőbe. Az öntethez tedd az epret egy fazékba, turmixold össze darabos állagúra egy botmixer segítségével, adj hozzá egy kevés mézet, majd főzd össze. Folyamatosan kevergesd, hagyd kicsit hűlni, kínáld langyosan a panna cotta mellé. A szirupot egy kevés chilivel is ízesítheted.