Fogyassz salátát és nem lesznek alakproblémáid!
Ha neked is fontos az egészséged, na és persze a vonalaidra is szeretnél figyelni, próbáld ki ezt a három könnyen elkészíthető salátát.
Ezeket láttad már?
Waldorf-saláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg zeller, 2 citrom átszűrt leve, 2 savanykás alma, 10 dkg dió, 1 kis fej saláta, néhány zellerlevél
A mártáshoz: 1 dl tejszín, 4 evőkanál majonéz, 2 evőkanál brandy
Így készítsd el: Miután a zellert meghámoztad, megmostad, töröld szárazra, majd vágd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra. Ezután azonnal hintsd meg citromlével és fél kávéskanál sóval. Az almákat mosd meg, vágd ketté, emeld ki a magházukat, hámozd meg héjuk vastagságától és ízlésedtől függően, kockázd fel apróra és ugyancsak öntözd meg citromlével. Néhány diógerezdet tegyél félre a díszítéshez, a többit vágd durvára. Miután a mártáshoz a tejszínt félkemény habbá verted, add kíméletesen a majonézhez, keverd el a brandyvel, ízlés szerint sózd, borsozd, savanyítsd citromlével. Az almát és a zellert csepegtesd le, a vágott dióval együtt forgasd bele a mártásba, lazán keverd össze, és 1 órára tedd a hidegre. Tálalás előtt a salátát bontsd leveleire, váltott vízben mosd meg, centrifugázd ki, vagy konyharuhával töröld szárazra. Néhány szép levéllel bélelj ki egy nem túl mély tálat, a többit tépkedd falatnyi darabkákra, és szórd a tál aljára. Halmozd rá a majonézes keveréket, díszítsd a tetejét a félretett diógerezdekkel és zeller zölddel. Kínálhatod csinos üvegtálkákban vagy koktélos kelyhekben is.
Egyszerű görög saláta
Hozzávalók: 1 db kígyóuborka, 2 db paradicsom, 1 db lilahagyma, 17 dkg paprikával töltött olívabogyó, 10 dkg feta sajt, 4-5 levél friss bazsalikom, 2 evőkanál szárított bazsalikom, olívaolaj, borecet
Így készítsd el: Mosd meg a zöldségeket, majd darabold fel, kockázd fel a sajtot és keverd össze a zöldségekkel. Ezután add hozzá az olívabogyót, locsold meg olívaolajjal és 1-2 evőkanál borecettel. Ha megvagy, fűszerezd szárított bazsalikommal, illetve friss apróra vágott bazsalikomlevéllel is.
Cézár saláta
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csirkemell filé, fél fej saláta, 50 dkg uborka, 1 dl tejszín, 2 dl ezer sziget salátaöntet, 2 dl tejföl, kevés olívaolaj, 10 dkg trappista sajt, só, szárnyas fűszerkeverék
Így készítsd el: Vágd csíkokra a csirkemell filét, majd hintsd meg sóval, szárnyas fűszerrel, és süsd át olívaolajon, majd párold meg egy kis víz hozzáadásával. Közben a tányérok aljára tegyél 2-3 salátalevelet és csíkokra szelt uborkát. Oszlasd el rajta a csirkehúst és öntsd le a tejszínből, ezer sziget salátaöntetből és tejfölből álló öntettel, melybe előtte belekevertél egy kevés olívaolajat és ízlés szerint egy kis sót is. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, majd azonnal fogyaszthatod.