Fodros kel chips

2014. március 17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A leveleket megmosom, majd konyhai (papír)törlővel szárazra törlöm. Kiszedem a középen futó főeret, és körülbelül 7x7 centiméteres darabokra vágom a leveleket. Egy nagy tálba teszem, ráöntöm a 2 evőkanál olívaolajat, megszórom a 2 csipet sóval és a mokkáskanálnyi curryvel. Jól összekeverem, átforgatom, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön só és curry.

Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, ráteszem a már fűszerezett leveleket úgy, hogy ne fedjék egymást. (Ha kell, két tepsit használok.) Bekapcsolom a sütőt 145 fokra és körülbelül 15-20 percig sütöm. Akkor készült el, ha már ropogósak a levelek, de még nem barnák!

Ha kész, 30 percig hagyom hűlni.

Tipp: Ha kifejezetten ropogós chipset szeretnénk, állítsuk a sütőt körülbelül 200 C fokra és csak 10-12 percig süssük.

Jó étvágyat!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Rúzsa Magdi: „Vajdaság a bölcsőm, Magyarország viszont az a föld, amely megengedte, hogy megvessem a lábam és megvalósítsam az álmaimat”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Három zseniális budapesti étterem, amit ki kell próbálnod (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

A nők több mint felét érinti az inkontinencia az élete folyamán – szülész-nőgyógyász beszél a tabukról (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)