Fodros kel chips
A leveleket megmosom, majd konyhai (papír)törlővel szárazra törlöm. Kiszedem a középen futó főeret, és körülbelül 7x7 centiméteres darabokra vágom a leveleket. Egy nagy tálba teszem, ráöntöm a 2 evőkanál olívaolajat, megszórom a 2 csipet sóval és a mokkáskanálnyi curryvel. Jól összekeverem, átforgatom, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön só és curry.
Ezeket láttad már?
Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral, ráteszem a már fűszerezett leveleket úgy, hogy ne fedjék egymást. (Ha kell, két tepsit használok.) Bekapcsolom a sütőt 145 fokra és körülbelül 15-20 percig sütöm. Akkor készült el, ha már ropogósak a levelek, de még nem barnák!
Ha kész, 30 percig hagyom hűlni.
Tipp: Ha kifejezetten ropogós chipset szeretnénk, állítsuk a sütőt körülbelül 200 C fokra és csak 10-12 percig süssük.
Jó étvágyat!