Fiúk a konyhában
Mit szólnál, ha mostantól nemcsak te sürögnél-forognál a konyhában, hanem a szerelmednek sem okozna problémát egy-két finomságot az asztalra varázsolni? Lakatos Márk és Viszlay Márk a decemberi számban bebizonyítja, hogy a fakanál nemcsak a nők kezébe való! Íme a finom húsleves receptje, ami önmagában is mennyei, de fontos összetevője például a két divatguru ételeiben is.
Ezeket láttad már?
Húsleves-alaplé
Hozzávalók: 1 kg színhús (ízlés szerint), 50 dkg csont (ízlés szerint), 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), 1 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10-15 szem bors, 1 körömnyi cseresznyepaprika, 1 csapott mokkáskanál sáfrányos szeklice, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg kelkáposzta, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, só, 10-15 dkg levelestészta
Így készítsd el:
Minden hozzávalót alaposan moss meg, tisztíts meg. Egy nagyobb fazék aljára tedd a szétütött csontokat, arra a 3-4 darabba vágott húst, és öntsd fel annyi hideg vízzel, hogy jócskán (4-5 ujjnyira) ellepje. Forrásig hevítsd, habozd le, add hozzá (teatojásba zárva) a szemes borsot, a fokhagymát, a sáfrányos szeklicét - gyönyörű színt ad a levesnek! -, a cseresznyepaprikát, a hagymát egészben és egy kevés sót. Főzd fedő nélkül, lassú forralással, gyöngyöztetve fél óráig. Ezután tedd bele a hasábokra vágott zöldségeket, a kelkáposztát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, a csokorban hagyott petrezselymet, és főzd további lassú gyöngyöztető forralással, fedő nélkül az egészet puhára. Enyhén sós vízben főzd ki a levestésztát, szűrd le, merj rá egy kevés húslevest és tartsd melegen. Tálaláskor távolítsd el a húsleves felszínéről a zsiradékot egy kanál segítségével. Végül szűrd megbillentve a fazekat előmelegített levesestálba. A maradék levet pedig miután kihűlt, tedd a fagyasztóba. Később jól jöhet még más ételekhez is.