Ez maga a Paradicsom!

2015. augusztus 25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Fogyaszd szeretettel és használd ételeidhez a nyár egyik népszerű zöldségét. Elég néhány szem paradicsom és máris jobbnál jobb ételeket tudsz kreálni.

Ez maga a Paradicsom!
Fotó: Thinkstock

Aszalt paradicsom
Hozzávalók: 1 kg paradicsom, 2-3 dl olívaolaj, 2-3 dl napraforgóolaj, 2-3 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom levél, 2-3 evőkanál oregano, só
Így készítsd el:

A paradicsomot alaposan mosd meg, majd vágd félbe és kanállal vájd ki a magját. Ezután tedd a félbevágott, kimagozott paradicsomokat egy alufóliával bélelt tepsibe egymásmellé. Alaposan sózd meg, majd tedd jó napos helyre, hogy pár nap alatt összeaszalódjanak. (A tepsit takard le légáteresztő anyaggal, hogy a paradicsomot érje a levegő, és a nap, de a legyek, bogarak, ne tudjanak rászállni.) Az összeaszalódott paradicsomokat ezután tedd egy üvegbe, majd add hozzá a vékonyra felvágott fokhagymát, az ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott bazsalikomot, az oregenót, majd öntsd fel a kétféle olajjal. Ezután zárd le légmentesen, majd jó alaposan rázd össze az üveg tartalmát. (Aki csípősen szereti, tehet bele még erős paprikát is.) Tedd az üveget egy-két napra a hűtőbe, hogy a paradicsom és a fűszerek íze jól összeérjen. Az elkészült fűszeres aszalt paradicsomot ízlés szerint felhasználhatod például tészták, saláták ízesítésére, sajttálak díszítésére.


Mozzarellával sült paradicsom
Hozzávalók: 5 szem nagy paradicsom, 3 db mozzarella golyó, 1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, kevés petrezselyemzöld, bazsalikom, kakukkfű, fehérbors, só
Így készítsd el:
Miután a paradicsomot, a mozzarellát egy centi vastagra karikáztad, tedd a kikent sütőedénybe egymás után adagolva. A finomra aprított hagymákat keverd el az olívaolajjal, a sóval, a borssal, és a többi fűszerrel. Ha megvagy, kend meg a tetejét a sajtnak és a paradicsomnak és süsd meg a forró sütőben a sajtot.


Fotó: Thinkstock
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Egy éven keresztül minden nap nyers gyömbért ettem, így alakította át az immunrendszeremet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

5 dolog, amit azonnal meg kell tenned, ha online bántalmazás áldozata lettél (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)