7 étel, ami természetesen fehéríti a fogaidat
Mindenki villogó, fehér mosolyt szeretne, de sajnos ezt nem olyan könnyű elérni, ahogy azt a reklámok hirdetik. Persze, az biztosan igaz, hogy egy jól megválasztott fogkrém és rendszeres fogmosás nélkül aligha számíthatsz arra, hogy gyönyörű mosolyod lesz.
Ezeket láttad már?
Természetesen nem állítjuk, hogy csak evéssel elérheted a célodat, de még mielőtt rengeteg pénzt áldoznál fogfehérítésre, próbálkozz alternatív módszerekkel, például figyelj arra, hogy mit eszel.
Közismert, hogy a vörös bor, a fekete kávé, és az erdei gyümölcsök elszínezik a fog felületét, de nézzük inkább, milyen ételektől lesz ragyogó a mosolyod!
1. Eper - igaz, hogy piros gyümölcs, de a benne lévő almasav egyrészt vérzéscsillapító, másrészt képes eltávolítani a fogfelszín szennyeződését.
2. Magvak és diófélék - a könnyű szemcsés, kemény ételek rágása során eltávolítjuk a fogköveket és egyéb szennyeződéseket a fogak felszínéről. Kapj be néhány szem mandulát délutáni uzsonnaként - tele van fehérjével és egészséges zsírokkal, valamint ezek azok a rágcsálnivalók, amikre szükséged van, hogy ragyogó fehérséget érj el!
3. Alma - az alma ropogóssága erősíti az ínyt, magas víztartalma növeli a nyáltermelést, valamint megszünteti és semlegesíti a rossz leheletet okozó baktériumokat. (hasonlóan jó választás a körte is)
4. Szódabikarbóna - olyan alapanyag, mint a fehérítő és a "szóda" - mely tulajdonképpen sóból áll - a szájüregben lágy csiszolóként működik, mely eltávolítja a lepedékeket és a felületi szennyeződéseket.
5. Zeller és sárgarépa - ezek a zöldségek magas víztartalommal rendelkeznek, melyek jót tesznek a csípővonaladnak is, ráadásul a fogakat is fehérítik, mivel serkentik a nyáltermelést, amely hozzájárul az ételmaradékok eltávolításához, lemosásához, valamint erősítik az ínyt. Nyersen fogyaszd!
6. Sajt - tele van kalciummal, amely erősíti a fogakat és az ínyt, szóval gyerünk, rendeljünk csak egy finom sajttálat! (természetesen a többi tejféleség is hasonlóan jót tesz a fogainknak)
7. Víz - igyunk sok vizet, így folyamatosan hidratáljuk szánkat és fényes lesz a mosolyunk is. Kortyolgassunk belőle a pohár borok között is, és mikor sötétebb színű ételeket fogyasztunk, így megelőzhetjük, hogy ezek az ételek elszínezzék fogainkat. Kerüljük viszont a szénsavas víz gyakori fogyasztását, mert rongálja a fogzománcot.