Erre csörög a dió!

2015. október 2.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt a diószezon, üss össze valami finom desszertet. Rögtön két nyalánksággal indíthatod a hétvégét.

Erre csörög a dió!
Fotó: Thinkstock

Diós-csokoládés brownie
Hozzávalók: 200 g étcsokoládé, apróra vágva, 125 g vaj, felkockázva, 200 g barna cukor, 2 tojás, enyhén felverve, 120 g liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 125 g tejföl, 100 g étcsokoládé, durvára vágva, 55 g dió, durvára vágva
Így készítsd el:
A sütőt melegítsd elő 160 fokra. Egy négyzet alakú sütőformát bélelj ki (kb. 23 cm-es) sütőpapírral. A csokoládét és a vajat egy serpenyőben takaréklángon keverd addig, amíg a csoki és a vaj fel nem olvad, és sima krém nem lesz. Ekkor vedd le a tűzről és hagyd öt percig hűlni. A csokoládés krémhez add a tojást és a cukrot, majd a sütőporos lisztet és a kakaót. Alaposan keverd össze. Tedd bele a tejfölt, az étcsokoládét és a diót, majd a masszát öntsd a serpenyőbe. Az előmelegített sütőben süsd 30-40 percig (a sütő teljesítményétől függ), amíg a brownie szilárd tapintású nem lesz. Ezután vedd ki a sütőből és hagyd teljesen kihűlni.


Datolyás-diós piskóta karamellöntettel
Hozzávalók: 250 g kimagozott aszalt datolya, apróra vágott, 1 csésze víz (240 ml), 1 teáskanál szódabikarbóna, 100 g vaj, 1 csésze barna cukor, 1 teáskanál vanília esszencia, 2 tojás, enyhén felverve, 1 csésze liszt, 2 teáskanál sütőpor, 3/4 csésze apróra vágott dió, enyhén megpirítva. A karamell öntethez: 300 ml tejszín, 1 1/4 csésze barna cukor, 1 teáskanál vanília esszencia (vagy 2 teáskanál vaníliás cukor), 60 g vaj. A tepsi kikenéséhez: vaj, liszt
Így készítsd el:
A vizet egy lábasban a datolyával forrald fel, majd tedd bele a szódabikarbónát. A tűzről levéve hűtsd ki. Közben elektromos habverővel keverd össze a tejszínt, a cukrot és vaníliás cukrot. Add hozzá a két tojást, és keverd tovább. Ha megvagy, keverd bele a datolyát, a sütőporos lisztet, és diót. A tésztát tedd a kivajazott-lisztezett tepsibe és az előmelegített sütőben süsd meg kb. 25-30 perc alatt. Míg sül, elkészítheted az öntetet: egy serpenyőben forrósítsd fel közepes lángon valamennyi összetevőt, majd forrald folyamatosan (kb. 5 perc). Ezután mérsékeld alatta a tüzet és főzd további öt percig. Ha kész a karamellás öntet, locsold, szeletekre vágott süteményre.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!
Techxpo További cikkek

Ez is érdekelhet

A GLAMOUR-napok kuponjait keresd a GLAMOUR+ felületein!

A GLAMOUR-napok kuponjait keresd a GLAMOUR+ felületein!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Íme 4 tipp, hogy a stressz ne tegye tönkre az ünnepeket! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Tényleg rájönnél, ha át akarnának verni? Teszteld le most! (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Így kerüld el otthon a bakteriális vaginózist (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)

Ezeket a hatóanyagokat mindenképpen érdemes beépíteni a bőrápolási rutinba! Mutatjuk, miért (x)