Érik a cseresznye!
Irány a legközelebbi cseresznyéskert vagy piac és jöhetnek a fantasztikus cseresznyés fogások!
Ezeket láttad már?
Habkönnyű cseresznyés piskóta
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg rétesliszt, 3 dl 20%-os tejföl, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 1 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja és leve, só.
80 dkg cseresznye, 2 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt fahéj
Így készítsd el:
Első lépésként forgasd bele a kimagozott cseresznyét a fahéjas-szegfűszeges porcukorba. A tésztához keverd ki a tojásokat, a porcukrot, a sütőporos lisztet, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlével, a reszelt citromhéjjal ízesítve és enyhén sózva. A masszát simítsd bele egy közepes, sütőpapírral borított tepsibe és szórd bele a cseresznyét. Süsd 180 fokos sütőben, nagyjából 25 percen át, tűpróbával ellenőrizve.
Könnyed cseresznyés túrótorta
Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, csipet só. A töltelékhez: 75 dkg túró, 35 dkg cseresznye, 18 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 3,5 dl tej, 2 db tojás, 2 tasak vaníliás cukor, 3 dkg vaníliás pudingpor. A tetejére: 8 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj
Így készítsd el:
A tésztához dolgozd össze a lisztet, a porcukrot, a vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a csipet sót és a reszelt citromhéjat, majd tedd egy órára a hűtőbe. Ha letelt az idő, simítsd kikent tortaformába és szurkáld meg villával. A töltelékhez keverd ki a tejet, a tojásokat, a vaníliás cukrot, a pudingport, az olvasztott vajat, az áttört túrót, majd halmozd rá a tortaalapra. Rakd ki magozott cseresznyével a tetejét, majd morzsolj rá vajat, porcukrot, lisztet illetve egy kis fahéjat összevegyítve. Süsd 180 fokos sütőben 50 perc alatt készre.