Érezd magad jól glutén nélkül is!
Majd megveszel egy kis édességért, de a gluténallergiád miatt gondosan meg kell válogatnod, hogy mi kerül a tányérodra? Ne ess kétségbe, készítsd el az alábbi két receptet!
Ezeket láttad már?
Glutén- és laktózmentes fánk
2 db tojás, 16 g gluténmentes sütőpor, 15 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál étkezési keményítő, 3 kis pohár laktózmentes natúr joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Keverd el az alapanyagokat. A sűrű tésztát csurgasd apránként forró, bő olajba egy kiskanál segítségével. Egyik oldalát fedve, másikat fedő nélkül süsd, míg szép aranybarna lesz. Tálaláskor kenj rá lekvárt.
Gluténmentes almás sütemény
Hozzávalók: 20 dkg darált dió, 5 evőkanál gluténmentes liszt (kb 10 dkg), 5-6 db közepes méretű alma, 3 nagy tojás, 4 evőkanál étolaj, 10 dkg nyírfacukor, fél tasak sütőpor, 2 evőkanál citromlé, 3-4 kanál lekvár
Így készítsd el:
Miután meghámoztad az almákat, szeleteld fel egy részét a tepsi méretétől függően. A többi almát reszeld le, majd locsold meg a citrom levével. Közben a darált diót keverd el a sütőporral és a liszttel, majd a tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverd habosra, add hozzá az étolajat, majd add hozzá kanalanként a diós keveréket és a reszelt almát. Végül, óvatosan add hozzá a keményre vert tojáshabot. A közepes méretű tepsit béleld ki sütőpapírral, a vékonyra szeletelt almákkal borítsd be a tepsi alját, a tésztát pedig egyenletesen terítsd szét rajta.180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Ha kész, fordítsd a süteményt egy rácsra, így az almaszeletek kerülnek felülre. Még melegen kend meg házi lekvárral, majd hagyd kihűlni.